Verrassende winnaar Torenstad-toernooi

Na twee jaar afwezigheid wegens corona, konden we eindelijk weer een toernooi organiseren. Dat titelverdediger Willy Hendriks het moeilijk zou krijgen was gezien het deelnemersveld te verwachten. Na de opening door Paul Ham, tevens wedstrijdleider, kon het toernooi beginnen. (uitslagen)(foto's)

Het elfde Torenstadtoernooi werd verrassend gewonnen door de 18-jarige Saša Albers. In de laatste ronde versloeg hij Otto Wilgenhof en werd hierdoor onbereikbaar voor concurrent Etienne Goudriaan die tweede werd. Op de derde plaats eindigden Jaap Vogel en Tom van ’t Hoff. Ons oud clubgenoot Nagib Zafari deed het prima en won de ratingprijs t/m 1900. Clubgenoot Nathan van Dam won verdienstelijk de ratingprijs t/m 1700. Hij was tevens de beste jeugdspeler. De ratingprijs t/m 1500 ging naar jeugdspeler Arish Gayen. De jeugdprijs ging naar de knap spelende 9-jarige Hrdya Dinanath. 

Tijdens het toernooi was er een boekentafel aanwezig van Huub Blom. De opbrengst kwam geheel ten goede aan giro555 voor de actie Turkije en Syrië. De bar werd weer uitstekend verzorgd door Diana, Tonia, Jan en Wim. Het toernooi was een prettig weerzien van oud jeugd- en seniorleden die het schaken nog niet verleerd waren.

Klaas Hagendijk

We hebben 132 gasten en geen leden online