Epishin winnaar 7e Torenstadtoernooi

Op 4 maart was het dan weer zo ver: ons (al weer zevende) Torenstadtoernooi ging van start. Verheugend was het om te zien dat er 38 deelnemers waren, een nieuw record! Ook het aantal jeugdspelers was dit jaar groter dan in vorige jaren. (foto's)

De wedstrijdleiding was weer in de bekwame handen van Paul Ham, die een heel makkelijke dag had. Er deed zich geen enkel incident voor.

Niet verrassend is dat ons toernooi gewonnen werd door grootmeester Vladimir Epishin. Hij was de speler met veruit de hoogste rating. Toch had hij wat geluk nodig om zo ver te komen. In de derde ronde moest hij het opnemen tegen Marcel Krosenbrink, een speler met een rating van 1935. Marcel kwam na een spectaculair stukoffer gewonnen te staan, maar in het pionneneindspel kon hij zijn grote voordeel niet verzilveren en werd die partij toch nog remise. En omdat Vladimir alle overige partijen vrij gemakkelijk won werd hij de terechte winnaar.

Om de tweede en derde plaats werd hevig gevochten door drie bekende deelnemers: Willy Hendriks, Otto Wilgenhof en Jaap Vogel. Jaap trok hierbij aan het kortste eind na een nederlaag tegen Otto, ook al omdat Otto en Willy in de laatste ronde snel tot remise besloten.

Van onze clubleden kwam Klaas Hagendijk het verste: hij werd achtste. Na de zesde ronde stond hij nog vierde, maar in de laatste ronde moest hij tegen Vladimir. Lang zag het er naar uit, dat hij stand kon houden. Het volgende eindspel was op het bord gekomen (zie ook de laatste foto).

Epishin deed hier de grootmeesterlijke zet Ld6+!! waarna Klaas kon opgeven.
Rest mij nog te vermelden, dat mede dankzij sponsoring van het bedrijf van Gert-Jan Ludden, SVDC, dit toernooi weer  een succes is geworden.

De prijzen werden als volgt verdeeld:

Hoofdprijs ( €150)                              Vladimir Epishin
Gedeeld 2e en 3e prijs (ieder € 75,-)  Willy Hendriks en Otto Wilgenhof
Ratingprijs tot 1900 ( € 30,-)              Casper Wouters
Ratingprijs tot 1700 (€ 30,-)  Ruud Hoenderbos
Ratingprijs tot 1500 (€ 30,-)  Lodewijk Entrop
Eerste jeugdprijs (€ 30,-)  Benjamin Meelhuijsen
Tweede jeugdprijs (€ 15,-) Matthijs van Dodeweerd
Prijs voor beste dame (€ 30,-)  Maria Dolphijn
Puzzelprijs (€ 30,-)  Otto Wilgenhof

Kees Henstra

You have no rights to post comments

We hebben 17 gasten en geen leden online