Geslaagde Schaaknacht 2022

In december 2020 wilden we ons jubileum jaar afsluiten met een 2e schaaknacht. Helaas gooide corona roet in het eten. Nu 2 jaar later kunnen we gelukkig weer de voorgenomen schaaknacht houden. (uitslagen)(foto's)

Eric opende het toernooi met een schaakgedicht van Soved Snah gepubliceerd in Zuphense Toren aug. 1996. In de pauze, om de 4 ronden, zette dj O’Willo luister bij met muziek. Het werd gezellig een samenzijn, zoals o.a. blijkt op de foto waarbij Eric vroeg:  is dit nu wel of geen mat?

Slechts 13 spelers hielden het de hele nacht vol, waarbij Olav zich opofferde om de muziek en de indeling in goede banen te leiden. 

Vanaf het begin nam Tim Grutter de koppositie en behield deze tot het einde. Spannend was het gevecht om de 2e en 3e plaats. In de laatste ronde won Jasper Kamphuis van Otto Wilgenhof en werden daardoor 2e en 3e. De ratingprijs tot 1700 ging naar de op dreef zijnde Carlos Preuter, terwijl Kazem Mollahosseini de ratingprijs tot 1500 won.

Zonder een goede bar is een toernooi niet compleet. Dit jaar werd dit uitstekend verzorgd door Diana, Tonia, Jan en Wim. Het toernooi werd afgesloten met een gezamenlijke broodmaaltijd, waarbij de broodjes gesponsord werden door Van Zuilen.

Om half acht spoedden de deelnemers huiswaarts. We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi.

Klaas Hagendijk

We hebben 118 gasten en geen leden online