Berkelstedentoernooi in Billerbeck

Na een tweejarige onderbreking in verband met corona werd zaterdag 10 september een mooie traditie hervat: het Berkelstedentoernooi. Dit toernooi is een rapidtoernooi voor teams dat afwisselend door een Duitse en Nederlandse schaakclub wordt georganiseerd. Ditmaal was Duitsland aan de beurt en waren we te gast bij de schaakvereniging uit Billerbeck, een fraai stadje (toeristische aanrader!) aan de voet van de Baumberge en aan de bron van de Berkel.

Winterswijk oppermachtig in Berkelsteden toernooi

Afgelopen zaterdag trokken wij met 2 teams naar Winterswijk. We werden hartelijk ontvangen in het prachtige partycentrum ‘Nijenhuis’.

Winterswijk wint Berkelsteden toernooi

Het 36e Berkelsteden toernooi is wederom gewonnen door Winterswijk. We deden dit keer met 2 teams mee. Na de rit dwars door de Achterhoek, werden we hartelijk ontvangen door het Gescher team.

Aankondiging 36e Berkelstedentoernooi

Komende zaterdag wordt het 36e Berkelstedentoernooi gehouden te Gescher.
We doen met 2 teams mee. Het eerste team ziet er best sterk uit:

35e Berkelsteden toernooi is gewonnen door Winterswijk

Het 35e Berkelstedentoernooi is overtuigend gewonnen door Winterswijk 1 met 12 match- en 29 bordpunten.

35e Berkelsteden toernooi

Op zaterdag 30 september organiseert Schaakgenootschap Zutphen het 35e Berkelstedentoernooi.

Zutphen tweede in Berkelsteden toernooi

In het goed verzorgde Berkelstedentoernooi in Coesfeld is Zutphen tweede geworden achter team 2 van Winterswijk. Ook de derde plaats viel in Nederlandse handen en wel aan Winterswijk 1.

33e Berkelsteden toernooi: 19 september 2015 te Lochem

Afgelopen zaterdag is al weer de 33e editie van het Berkelstedentoernooi gehouden in Lochem, de stad waar het 33 jaar geleden allemaal begon. Traditiegetrouw maakt men in Lochem er een memorabele happening van en ik durf te beweren dat dankzij Lochem het toernooi nog altijd springlevend is, hoewel het aantal deelnemende Berkelsteden in de loop van de afgelopen drie decennia toch behoorlijk is teruggelopen.

32e Berkelstedentoernooi 13 september 2014 te Stadtlohn

Om half negen vertrokken we met z'n achten naar Stadtlohn alwaar de koffie voor ons klaar stond. Voor de koek moesten we echter zelf zorgen en Nagib had die gelukkig bij zich, zodat zij die het ontbijt vergeten waren (ook van de Lochemmers) van de hongerklop af kwamen met zoete wafels.
7 teams traden aan Stadtlohn 1 en 2, Gescher, Coesfeld, Winterswijk, Lochem en wij.

Berkelstedentoernooi 2012

Het is zaterdag 6 oktober. In de stromende regen verzamelen we ons bij het station om de reis naar Coesfeld te ondernemen, alwaar we zullen deelnemen aan de 31e versie van het Berkelstedentoernooi. We zijn met zeven man, zodat er steeds een speler één ronde vrij heeft, wat wel plezierig is.

Foto's Berkelstedentoernooi online

Met enig vertraging zijn nu toch de foto's van het Berkelstedentoernooi online gezet link. Het was weer een als vanouds gezellig toernooi met een lekkere maaltijd en een ditmaal erg mooie hoofdprijs. Hopelijk kunnen de deelnemers met de foto's nog eens nagenieten!

Berkelstedentoernooi, 2 oktober 2010 te Gescher

Zutphen heeft 2 oktober 2010 meegedaan aan het 28e Berkelstedentoernooi te Gescher (Duitsland).
Helaas vertrokken we maar met 5 spelers in plaats van 6. Jammer dat er niet meer gegadigden zijn voor dit zo gezellig toernooi tussen de steden die aan de Berkel liggen. Ook vervelend dat niet meegedeeld is dat we maar met 5 personen zouden vertrekken.

We hebben 90 gasten en geen leden online