Slotavond jeugdafdeling

Afgelopen vrijdag was bij de jeugdafdeling de afsluiting van het schaakseizoen. We zijn behoorlijk gegroeid in leden, de clubavonden waren goed bezocht, flink wat spelers hebben examens gedaan. onze eigen toernooien waren een groot succes en diverse spelers van onze club hebben meegedaan aan kampioenschappen en Grand-Prixtoernooien, kortom: een zeer succesvol seizoen. Voor de slotavond hadden we een simultaan gepland, maar we begonnen met de huldiging van de competitiewinnaars.

Voor de Najaarscompetitie waren dat 1 Dylan, 2 Jeroen, 3 Leonie en voor de Voorjaarscompetitie: 1 Jeroen, 2 Dylan, 3 Leonie. Overall-winnaar en Clubkampioen was Dylan en die mocht dan ook de bijbehorende wisselbeker in beheer nemen

. Daarnaast waren er fraaie trofeeën voor de beste spelers van eerste drie Stappen. Die gingen naar Jayson (Stap 1), Floris (Stap 2) en Florian (Stap 3). Vanaf deze plaats: nogmaals gefeliciteerd allemaal!

Aansluitend hadden nog een zevental diploma's uit te reiken. Die waren voor Jayson, Kaylen en Levy (Stap 1), Floris en Jayden (Stap 2) en Jeroen en Mattheo (Stap 4). Ook jullie: nogmaals gefeliciteerd! Samen met de zeven geslaagden van begin dit jaar betekent dat dus dat maar liefst 14 kinderen het dit seizoen een stapje hogerop zijn gaan zoeken. Ik kan me niet herinneren dat dit eerder gebeurd is. Opmerkelijk is ook dat meesten slaagden met een hoog cijfer en dat er slechts een paar kinderen (en 1 volwassene😉) waren die niet slaagden.

Na het ceremoniële deel van de avond ging de langverwachte simultaan van Dylan van start waarvoor ook enkele vaders waren aangeschoven. Hoewel we de speelzaal hadden volgezet met tafels was de belangstelling zo groot dat niet iedereen meteen kon meedoen (verbeterpuntje voor volgend jaar) en ook bleek dat ieder rondje van Dylan veel tijd in beslag nam (verbeterpuntje numero 2). Dat laatste werd deels ondervangen door Nathan het veld in te sturen, maar pas nadat ikzelf ook mee was gaan doen als simultaangever, kwam het tempo er goed in. Volgens bepaalde stemmen kwam mijn deelname de kwaliteit niet ten goede (en een paar keer bleek een eerder door mij gezet stuk weer op zijn oorspronkelijke plaats te staan), maar hé, het is simultaan toch? Nadat de rook aan alle borden was opgetrokken bleek Dylan c.s. 18 punten gescoord te hebben tegen 5 punten voor de tegenstanders.

In de zomervakantie is er geen clubavond. Op vrijdag 1 september beginnen we weer.

Ik wil alle kinderen bedanken voor een seizoen met veel spanning en sportiviteit. Ouders en mede-begeleiders dank ik voor hun inzet.
Misschien zien we elkaar nog bij de
Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen in Dieren (aanrader!), anders tot 1 september!

Jos Landsheer

We hebben 32 gasten en geen leden online