Zomerschaak deel 3: Etienne Goudriaan wint Science Park Amsterdam!

De zomer loopt tegen het eind en net terug van vakantie is het tijd om de balans eens op te maken.

Het meest in het oog springende nieuws is absoluut het nogal sensationeel winnen van het Science Park open schaaktoernooi in Amsterdam door ons ex-lid Etiennne Goudriaan. Hij behaalde er 7.5 punt uit 9 partijen en met een TPR van 2611 heeft hij grootmeesterlijk gescoord!

Open NK Dieren gestart met clubleden en ex-Zutphenaren!

Een aardig aantal bekenden neemt deel in Dieren, nog meer dan ik had voorzien in een eerder artikel. Het toernooi is heden (dinsdag 23 juli) net op gang en we zien de volgende prominenten: In de vierkampen die nog moeten beginnen is Harry de Rover van de partij. En bij de Zeskamp (kleiner Zwitsers toernooi) treedt in de hoofdgroep Chris Rindertsma op. Met 0 uit 2 heeft hij een mooie basis gelegd voor 4 punten aan het eind…!

Lűneburg: zomerse schaakweek in mooie Hanzestad

Afgelopen week verbleef ik op camping Rote Schleuse aan de rand van de oude Hanzestad Lűneburg in Noord-Duitsland, bij iedereen bekend omdat de vermaarde Lűneburger Heide vroeger in de verplichte topografie van West-Duitsland was opgenomen. Er werd voor de eerste keer een zomerschaaktoernooi georganiseerd, helaas in een afschuwelijk en voor de prachtige stad atypisch bouwwerk onder de naam Hotel Seminaris.

Klaas Hagendijk  sterk in Oosterbeek bij NK Senioren/ Veteranen

Na de aankondigingen volgen nu de resultaten: Klaas heeft het prima gedaan in Oosterbeek: geheel volgens mijn verwachting was hij na 5 ronden de speler met de meest radicale score: 5 beslissingen, geen remise. Vervolgens heeft hij zijn mooie positie knap gehandhaafd en zoals de tabel laat zien: een prima ratingprestatie en een 9e positie (En zelfs 6e veteraan) is zijn beloning. Nu snel naar Gent, Klaas!

Zutphenaren actief in zomertoernooien in binnen- en buitenland!

Diverse spelers van Zutphen schaken in diverse toernooien deze zomer en na een zoektochtje op internet kan ik een klein overzicht presenteren. Allereerst Coen Hilbrink: hij neemt op de woensdagavonden deel aan het zomerschaak van Twello, van welke club hij tot mijn verrassing ook lid blijkt.  Het is al 3 ronden bezig en hij staat in de middenmoot met 1 uit 3. Hans de Vos nam daar ook vaak deel, maar ik zie hem (nog) niet als deelnemer. Dat kan hij, maar ook elk ander lid nog steeds tot 21 augustus, want dit toernooi is volledig open, je kunt zelf kiezen hoeveel ronden je deelneemt.

Prijswinnaars en diploma's jeugd

Afgelopen vrijdag zijn de jaarlijkse diploma's en de prijzen weer uitgereikt. We hebben dit jaar veel geslaagden. Van de 10 deelnemers zijn er maar liefst 8 geslaagd!
Hieronder de geslaagden per Stap.

Gezellige simultaan sluit seizoen af

Willem Oving versus 14 leden….geen makkie.

Naar voorbeeld van Lochem en mijn oude club Es’80 is een mooie traditie van stal gehaald: de clubkampioen neemt het op de laatste speelavond op tegen alle leden die er die avond zijn! De dit seizoen ongenaakbare Willem Oving treedt zodoende aan tegen 14 op en top gemotiveerde tegenstanders, want werkelijk niemand is er in geslaagd om Willem in een interne partij te verslaan!

Zutphens duo op dreef in Voorst Open

Paul Ham en Eric Kloppers hebben onze club vertegenwoordigd in het Voorst Open, een gezellig en goed bezet toernooi op 6 maandagen in winter en lente. Omdat de eerste speeldag is onderbroken door een hartstilstand van Jeroen Nikkels (Nu gelukkig weer behoorlijk fit aanwezig als toeschouwer bij het toernooi) waren er ditmaal slechts 5 ronden.

Open toernooi Junioren-Senioren en bericht uit Bulgarije

Komende vrijdag is er weer een open toernooi voor Junioren en Senioren.
Ook ons oud-lid Ronald Koornneef zal van de partij zijn. In zijn mail bericht blijkt dat hij zijn belangstelling voor het schaken nog niet verloren heeft:

Eerst zetten, dan denken??

Op 28 januari hadden we met Willy Hendriks afgesproken om een avondvullend programma te verzorgen met als thema zijn (bekroonde) boek "Move First, Think Later" . Tot ons grote genoegen bleek bijna de hele Schaakvereniging Lochem aanwezig te zijn, leuk om eens iets gemeenschappelijks te hebben! Al met al waren er 35 belangstellenden.

Schaaklezing Willy Hendriks op 28 januari

Aanstaande maandagavond 28 januari 2013 zal internationaal schaakmeester Willy Hendriks een avond voor ons verzorgen. Centraal daarbij zal zijn onlangs verschenen boek "Move First, Think Later" staan. Dit boek zal op die avond ook te koop zijn tegen een gereduceerde prijs.

Het belooft een leuke en leerzame avond te worden. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Komt dus allen!

Meer informatie kun je vinden op de volgende website: www.movefirstthinklater.com/mftl.html

Tata Steel Chess 2013 and me

Elk jaar doe ik met de schaakgroten der aarde mee met het Hoogoven-->Corus-->Tata Steel Chess-tournooi in Wijk aan Zee.
Met wisselend succes maar altijd met voldoende genoegen om het volgend jaar weer terug te komen.

Kerstvakantieschaak (deel 2)

Klaas Hagendijk sterk in Groningen!

Allereerst een gelukkig schaakjaar 2013 onder het door oud-lid Tom Molewijk immer gebezigde motto Chess is Life (?...)
Na het vorige bericht is iedereen natuurlijk benieuwd hoe het onze held Klaas is vergaan in Groningen.

We hebben 42 gasten en geen leden online