Persoonlijke Kampioenschappen OSBO

Ook dit jaar organiseert de regionale bond (OSBO) weer haar Persoonlijke Kampioenschappen. Het toernooi bestaat uit 6 ronden, verspreid over 3 zaterdagen:

  • Ronde 1 en 2: zaterdag 30 september in De Schalm, Dreef 1, Deventer.
  • Ronde 3 en 4: zaterdag 11 november in Denksportcentrum Noord, Sleutelbloemstraat 22A, Apeldoorn.
  • Ronde 5 en 6: zaterdag 9 december in het Dorpshuis, Schoolstraat 14, Voorst.

Er kan 1 bye (0,5 punt) worden opgenomen in ronde 1 t/m 4.

Aanvang: ochtendronde 9:30 uur, middagronde 14:00 uur.

Er wordt gespeeld in 2 groepen: spelers met een rating vanaf 1700 kunnen meedoen in de A-groep, de B-groep is alleen toegankelijk voor spelers met een rating tot 1750.

Deelname is gratis voor leden van de OSBO (dus ook leden van onze club).

Meer info: https://www.osbo.nl/2023/07/14/osbo-persoonlijke-kampioenschappen-2023-2024/#more-406

Jos Landsheer

 

Slotavond jeugdafdeling

Afgelopen vrijdag was bij de jeugdafdeling de afsluiting van het schaakseizoen. We zijn behoorlijk gegroeid in leden, de clubavonden waren goed bezocht, flink wat spelers hebben examens gedaan. onze eigen toernooien waren een groot succes en diverse spelers van onze club hebben meegedaan aan kampioenschappen en Grand-Prixtoernooien, kortom: een zeer succesvol seizoen. Voor de slotavond hadden we een simultaan gepland, maar we begonnen met de huldiging van de competitiewinnaars.

Voorronde nationale Jeugdclubcompetitie

Afgelopen zaterdag waren we in een warm en zonnig Deventer present met een D-team (=kinderen t/m 12 jaar) present om deel te nemen aan de voorronde van de nationale Jeugdclubcompetitie (JCC). We hadden stiekem gehoopt dat nog niet alle clubs zich van de coronacrisis hadden hersteld zodat wij een grotere kans hadden op een van de 2 halve-finaleplaatsen. Helaas was dat niet het geval: alle clubs uit Arnhem, Nijmegen, Deventer, Apeldoorn en Arnhem met een jeugdafdeling waren met een of meer teams vertegenwoordigd.

Succes op Grand Prix Velp!

Ondanks dat het Zutphense Grand Prix-toernooi altijd een van de meest geslaagde toernooien is van de hele cyclus, kent onze club een lange traditie van niet-meedoen aan de GP's van
andere clubs. Dat is jammer en volledig onterecht want het zijn altijd enerverende evenementen waarin kinderen hun schaakenthousiasme lekker kunnen botvieren. Ik was dan ook blij dat
we afgelopen zondag tijdens de GP van Velp eindelijk met die traditie konden breken! Met Metin, Florian, Bas en Joaquin (de vier musketiers die ook zo schitterden tijdens het Schoolschaaktoernooi), begeleidende ouders en mijn persoontje waren we ruim vertegenwoordigd.

Open Voorjaarscompetitie 2023

In de maand mei spelen we een Open Voorjaarscompetitie. Ook huisschakers zijn van harte welkom. Als je vrienden, kennissen hebt waarvan je denkt dat dit interessant is, neem ze dan mee! (uitslagen)

Bon van Waarde

Iedereen die via de Bon van Waarde-actie van de gemeente Zutphen een donatie gedaan heeft voor onze jeugdafdeling: heel hartelijk bedankt! We gaan er iets moois mee doen.

Namens de jeugdafdeling,
Jos Landsheer

PS: Iedereen (woonachtig in Zutphen of Warnsveld) die dat nog niet gedaan heeft: het kan nog😉: ga naar https://medeinzutphen.nl/projecten/schaakclub-zutphen-wil-jeugdafdeling-verder-laten-groeien/#bonvanwaarde.

PS2: Besteden aan een ander goed doel is natuurlijk ook prima!

Enerverend dagje Arnhem

Terwijl in het verre Astana geschaakt werd om het Wereldkampioenschap Schaken, speelde zich afgelopen zaterdag in het nabije Arnhem een veel belangrijker schaakevenement af,
namelijk de finale van het regionaal Schoolschaakkampioenschap. De gemeente Zutphen was vertegenwoordigd door het 1e team van de Plotter, dat enkele weken terug het Zutphens
Kampioenschap had gewonnen.

Diplomaregen neergedaald

 Op een wederom drukbezochte clubavond heeft vrijdag de nieuwste lichting geslaagden zijn/haar diploma ontvangen. Op de foto v.l.n.r. Florian, Bas, Kjeld, Joaquin, Thalia, Lloyd en Benjamin. Naast het diploma ontvingen ze een luid applaus van de andere jeugdleden, begeleiders en natuurlijk de trotse ouders!

Diplomaregen bij de jeugd

Het regent de laatste tijd Stappen-diploma’s bij de jeugd. Nadat in februari Leonie, Ruud en Hugo hun Stap 3-diploma behaalden, deden afgelopen vrijdag nog eens zeven kinderen examen: Thalia, Lloyd en Kjeld gingen op voor Stap 1 en Benjamin, Joaquin, Bas en Florian voor Stap 2. Alle zeven slaagden ze en ook nog eens met heel goede cijfers! Gefeliciteerd!

Schaak-off

Ook dit seizoen wordt er door de KNSB een Schaak-off georganiseerd ter promotie van de schaaksport. Het is een landelijkschaaktoernooi waarin iedereen aan mee kan doen. De winnaars van de voorronde gaan door naar de regionale finales. (uitslagen)

We hebben 127 gasten en geen leden online