Regiofinale Schoolschaken 2024

Het was een spannend dagje voor de Zutphense vertegenwoordiging bij de regionale finale van het Schoolschaakkampioenschap. Het eerste team van De Plotter, winnaar van het lokale kampioenschap, was gekomen met het doel bij de eerste 5 te eindigen en zich daarmee te kwalificeren voor het NK Schoolschaken. Vorig jaar was die 5e plaats gelukt, maar toen mochten er maar 4 teams doorstromen naar het NK.

Diploma's bij de jeugd

Afgelopen vrijdag konden we weer een flink aantal diploma's uitreiken! Wytze (kleinzoon van Klaas), Ruben, Hugo en Arthur namen hun Stap 1-diploma in ontvangst. Een Stap 2-diploma was er voor Thibbe, Lloyd, Kjeld en Jayson. Magalie slaagde zelfs voor het Stap 2Plus-diploma en Florian behaalde Stap 3. Gefeliciteerd allemaal! Dit zijn voor het grootste deel kinderen  die vorig jaar of dit jaar voor het eerst aan het Schoolschaaktoernooi deelnamen en nu hard op weg zijn erg goede schakers te worden!

Lang leve de nieuwe ratinglijst!

Een nieuwe lente, een nieuwe ratinglijst. Klik hier voor de volwassenenlijst en hier voor de jeugdlijst. Ziet er goed uit, hè? Bijna iedereen heeft er flink wat punten bij! Helaas, dit is niet het gevolg van je superprestaties achter het bord, maar van een administratieve aanpassing van de ratings tussen 1000 en 2000.

Tegenstanders op PJK maatje te groot

Vier spelers van onze club deden afgelopen weekend mee aan de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de OSBO: Florian in de C-categorie, Magalie en Jayson in de D en Robin in de H. Jammer was dat het toernooi samenviel met ons eigen Torenstadtoernooi. Dat is weliswaar een volwassenentoernooi maar toch met een aardige jeugddeelname, waardoor het toernooi voor veelbelovende jeugdspelers als Florian, Magalie en Jayson zeker interessant zou zijn geweest. Maar ja, het PJK is een officieel kampioenschap en daar wil je je toch ook laten zien....

We hebben 89 gasten en geen leden online