Ziehier: Kopwit en SG Zutphen presenteren het Zutphens Internet Poëzie-Schaak-Café

In deze vreemde Corona-tijden met verblijf in huis en tuin wordt ons genootschapsleven behoorlijk gemist.

Gelukkig is er op maandagavond voortaan de mogelijkheid deel te nemen aan een onlinetoernooi met clubleden en andere belangstellenden. Maar ook Kopwit Zutphen, gerenommeerd dichtersnetwerk met onder meer Pieter Bas Kempe - bij ons bekend van schaakgedichten in ons door internet verdwenen clubblad De Zutphense Toren en als deelnemer aan menig kersttoernooi- mist de bijeenkomsten waarin de leden onder meer eigen gedichten voordragen. 

Onze jubileum dag vanwege het 100-jarig bestaan op 9 mei is uitgesteld tot nader order en P.B. Kempe zou daar een aantal schaakgedichten brengen in het avondprogramma. En diverse leden hebben in het verleden ook bijgedragen aan de Schaak/Poëziecultuur in Zutphen, zoals wijlen Hans de Vos en Piet van Gorkum. Zo zijn er in de jaren '90 een aantal goed bezochte Schaak-Poëzie-avonden geweest in Het Volkshuis, met belangstelling vanuit de hele OSBO.

En nu komt Kopwit Zutphen met een mooi initiatief dat geen fysieke aanwezigheid behoeft, maar via de sites van beide clubs inspirerend kan zijn in deze historische tijden: Onder de in de kop genoemde titel worden de leden van Kopwit en ons Schaakgenootschap, samen met lezers van de site opgeroepen om schaakgedichten in te zenden. Voor de schakers: schroom niet om de uitdaging aan te gaan: want in elke schaker sluimert een dichter (anders was je wel gaan dammen...).

Hoe werkt het: stuur gedichten (meerdere inzendingen mogen ook) naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De gedichten zullen op onze site onder het menu “Jubileum/Schaakgedichten” gepubliceerd worden.

Bij het insturen van de gedichten geeft men automatisch toestemming, dat deze tevens op de site van Kopwit Zutphen verschijnen https://www.kopwitzutphen.nl

Allemaal een goede gezondheid gewenst en dicht ze! 

Pieter Bas Kempe en Eric Kloppers

We hebben 229 gasten en geen leden online