Schoolschaakkampioenschap Zutphen

Gisteren is het jaarlijkse schoolschaakkampioenschap van Zutphen gehouden. Dit jaar werd er gespeeld in een nieuwe lokatie, basisschool De Scheperstee.

Na 7 ronden spelen was er een duidelijke kampioen: het eerste team van de J.F. Kennedyschool. Over de hele dag heeft het team maar 2 partijen verloren. Misschien niet zo gek, als je bedenkt dat de spelers van het team Ruben Kamstra, Max Notenboom, Thijmen de Bont en Jonas van der Weijde waren, allemaal leden van onze schaakclub...
Naast de kampioensbekers, het certificaat en de vaantjes was er voor het team ook nog een schaaktaart, die meteen opgesnoept werd. Als winnaar mogen ze verder meedoen aan de halve finales van de OSBO, op 5 maart. Succes jongens!

De tweede en derde plaats gingen naar de teams van Vrije school De IJssel. Die hebben het nog tot het allerlaatste moment heel spannend gemaakt. Beide teams hadden aan het eind evenveel wedstrijdpunten en evenveel bordpunten, en ze hadden ook nog eens gelijk gespeeld tegen elkaar, waardoor ze precies op dezelfde score uitkwamen.
In een extra beslissingswedstrijd van 5 minuten, waarbij zo'n beetje de hele zaal toekeek, wist het tweede team echter alsnog te winnen van het eerste team, met 2,5-1,5. Hierdoor ging de tweede plaats naar team De IJssel 2, en de derde plaats naar team De IJssel 1.

Hieronder de totale ranglijst:
1. J.F. Kennedy 1 14 WP 26 BP
2. Vrije school De IJssel 2 11 WP 18 BP
3. Vrije school De IJssel 1 11 WP 18 BP
4. De Scheperstee 1 8 WP 15 BP
5. De Parel 8 WP 13½ BP
6. J.F. Kennedy 2 7 WP 13½ BP
7. Walter Gillijns 6 WP 13 BP
8. De Scheperstee 2 6 WP 11½ BP
9. Lea Dasberg 5 WP 10½ BP
10. Vrije school De Zwaan 4 WP 11½ BP
11. De Achtsprong 4 WP 11 BP
12. Adriaan van den Ende 0 WP 6½ BP

 (WP=wedstrijdpunten, BP=bordpunten)
Komende vrijdagavond is er nog een schaaktoernooitje bij ons op de club, voor iedereen die aan het schoolschaken meegedaan heeft, en natuurlijk ook voor alle jeugdleden.
Het begint om 19:30 en duurt tot 21:00. Er zullen prijsjes zijn voor zowel leden als schoolschakers. Kom dus gezellig meeschaken iedereen! Het is sowieso heel leuk en misschien win je ook nog wel iets!

Rob

 

We hebben 28 gasten en geen leden online