Na-Schoolschaaktoernooi-Toernooi

Traditioneel hebben we in de week volgend op het Schoolschaaktoernooi een speciale clubavond waarvoor we alle toernooideelnemers uitnodigen: het Na-Schoolschaaktoernooi-Toernooi.

Zeg maar een soort after-party waarop de meest enthousiaste schoolschakers nogmaals hun krachten kunnen meten met elkaar en ook met onze eigen jeugdspelers. Geen toernooi met bekers en medailles maar een avond lekker schaken met leuke prijsjes. Vanzelf bezetten de clubspelers dan meestal het bovenste deel van de ranglijst, maar we zorgen er altijd voor dat de meeste prijzen naar de beste schoolschakers gaan!

Afgelopen vrijdag beleefden we de 8e editie van het toernooi. De drukte deed denken aan pre-corona-achtige tijden: 15 schoolschakers en 12 eigen leden. Meestal is die laatste groep ruim in de meerderheid maar dat was nu dus anders. Het had trouwens nog drukker kunnen zijn want verscheidene kinderen die ik wel verwacht had, bleken ziek te zijn (het zou me kuche-kuche niet verbazen als een virus van het Schoolschaaktoernooi gebruik heeft gemaakt om zich als eens lekker te verspreidenā€¦).

Het werd een gezellige avond. Wel wat chaotisch bij het begin van iedere ronde want dan moest je vaak eerst zoeken naar wie je tegenstander was (want de meeste spelers kenden elkaar natuurlijk nog niet) en daarna naar een nog vrije tafel. Maar alles verliep toch vrij vlotjes en we slaagden erin in anderhalf uur 5 ronden te spelen.

Winnaar van het toernooi werd onze eigen Dylan (wie anders?), de prijzen voor de beste schoolschakers gingen naar: Metin Hakimi (4x winst, alleen verlies tegen clubspeler Mattheo), Sander van Uem (3x winst, verlies tegen clubspelers Dylan en Hugo) en Jayden Golstein (3x winst o.a. tegen clubspeelster Leonie). Overigens zag ik ook van de andere schoolschakers heel behoorlijke partijen. Ikzelf deed buiten mededinging mee (omdat we een oneven aantal deelnemers hadden) en werd een keer goed van het bord geveegd door een van de scholieren (dan ben je blij dat je verkouden bent, want dan kun je dat mooi als excuus gebruiken šŸ˜‰).

De volledige uitslag van het toernooi vind je hier.

Behalve een geslaagde avond leverde het toernooi ons ook een zestal proefleden op. Gezien het enthousiasme en het al aanwezige schaakniveau verwacht ik dat dit blijvertjes worden en dat we ze binnen niet al te lange tijd in de bovenste helft van de ranglijst van de interne competitie gaan terug zien! Tel daarbij nog een aantal kinderen op dat in de aanloop van het Schoolschaaktoernooi is binnen komen lopen, dan kunnen we stellen dat we met de jeugd weer op het goede pad zijn!

Jos Landsheer

We hebben 33 gasten en geen leden online