Schaken in Zutphen...

kan al sinds 1919 in clubverband. Op 19 december van dat jaar werd namelijk “De Zutphense Schaakclub” opgericht. In 1945 fuseerde deze vereniging met de schaakclub “Caïssa” tot wat tegenwoordig het “Schaakgenootschap Zutphen” is. Al ruim 90 jaar oud, maar springlevend, weet deze vereniging jong èn oud te boeien met het edele schaakspel.

Volwassenen

De senior-afdeling van Het Schaakgenootschap Zutphen bestaat uit ongeveer 30 personen. Met een ELO-rating van 1300 tot boven de 2000 mag gezegd worden dat we zowel bij gelegenheidsschakers als bij competitieschakers in de smaak vallen.
Elke maandagavond is er speelavond. U kunt dan telkens maximaal vier uur lang de degens kruisen met andere liefhebbers van de schaaksport. De speelzaal is de gehele maandagavond rookvrij.
Verder kan de echte schaakfanaat zich ook op de vrijdagavond uitleven; na de jeugdavond is er dan vrij schaken. Ook in bondsverband wordt er natuurlijk door S.G. Zutphen geschaakt.

Jeugd.

Gezelligheid staat bij onze jeugd voorop maar degene die ècht goed wil leren schaken kan ook bij ons terecht. Op de clubavonden is er schaakles volgens de “Stappenmethode” en kunnen er examens worden afgelegd. Daarnaast is er voor alle jeugdleden de mogelijkheid om in een interne competitie mee te spelen.
Er wordt bij de jeugd ook tegen andere clubs geschaakt; we zijn elk jaar met een of meer teams vertegenwoordigd in de OSBO-jeugdcompetitie. Daarnaast brengen we ook regelmatig een bezoek aan toernooien in de omgeving.
Met leden van 7 tot 20 jaar oud vindt ook de jeugd bij S.G.Zutphen alles wat ze zoekt.

Andere activiteiten

Als er in Zutphen iets met schaken te maken heeft is de kans groot dat het Schaak-genootschap Zutphen er bij betrokken is. Jaarlijks organiseert onze vereniging bijvoorbeeld het schaakkampioenschap voor het basisonderwijs van Zutphen en omstreken.
Het jaarlijks terugkerende Open Zutphens Snelschaakkampioenschap levert telkens weer felle competitie op en onze leden kunnen zich ook uitleven in onze traditionele Kerst- en Paastoernooien.

De toekomst

Als vereniging houden we natuurlijk de vinger aan de pols. De inrichting van een website en de informatievoorziening aan onze leden via e-mail zijn daar goede voorbeelden van. Ook in de toekomst verwachten wij als vereniging genoeg te kunnen bieden aan een ieder die het schaken een warm hart toedraagt.

U bent van harte welkom om, uiteraard vrijblijvend, enkele keren te komen kijken en mee te spelen op onze speelavonden. Komt u dus gerust langs om mee te doen!

Speelavonden

Senioren : maandag 19:45 - 23:45 uur (aanvang competitie 20:00 uur)
Jeugd:       vrijdag     19:30 - 21:00 uur (aansluitend vrij schaken tot 23:00 uur, ook voor senioren)

Speelzaal Senioren en Jeugd

De Uitwijk
De Brink 116
7206 KD Zutphen

Contributie per jaar

Senioren: €115,- Jeugd: € 75,-
Bank: NL75 INGB 0003 0382 62
t.g.v. Schaakgenootschap Zutphen
Onder vermelding van het bondsnummer of naam.

Het schaakseizoen loopt van 1 augustus t/m 31 juli

Bij de jeugd zijn de kosten van de leerboeken (stappenmethode) en examens inbegrepen.
Deze bedragen worden aangepast als u niet het hele seizoen lang lid bent. Wordt u dus tussendoor lid, dan betaalt u minder!

Lid worden?

Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap van onze vereniging? Neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier, of laat het ons weten op een van onze speelavonden!

We hebben 58 gasten en geen leden online