Schaken in Zutphen...

kan al sinds 1919 in clubverband. Op 19 december van dat jaar werd namelijk “De Zutphense Schaakclub” opgericht. In 1945 fuseerde deze vereniging met de schaakclub “Caïssa” tot wat tegenwoordig het “Schaakgenootschap Zutphen” is. Al meer dan 100 jaar oud, maar springlevend, weet deze vereniging jong èn oud te boeien met het edele schaakspel.

Volwassenen

De volwassenenafdeling van Schaakgenootschap Zutphen bestaat uit ongeveer 30 personen. Met een ELO-rating van 1300 tot boven de 2000 mag gezegd worden dat we zowel bij gelegenheidsschakers als bij competitieschakers in de smaak vallen.
Elke maandagavond is er speelavond. U kunt dan telkens maximaal vier uur lang de degens kruisen met andere liefhebbers van de schaaksport. De speelzaal is de gehele maandagavond rookvrij.
Ook in bondsverband wordt er natuurlijk door SG Zutphen geschaakt.

Jeugd.

SG Zutphen heeft een levendige jeugdafdeling die haar clubavond heeft op de vrijdagavond. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 18 jaar kunnen hier terecht. Uitgebreide informatie vindt u op onze jeugdpagina.

Andere activiteiten

Jaarlijks organiseert onze vereniging een Grand Prixtoernooi (regionale jeugdtoernooi), het Torenstadtoernooi (regionaal toernooi voor volwassenen). Periodiek zijn we gastheer van het Berkelstedentoernooi (toernooi voor Nederlandse en Duitse clubs in het stroomgebied van de Berkel). Ook verzorgen we ieder jaar het Schoolschaakkampioenschap van Zutphen.
Het jaarlijks terugkerende Open Zutphens Snelschaakkampioenschap levert telkens weer felle competitie op en onze leden kunnen zich ook uitleven in onze traditionele Kerst- en Paastoernooien.

De toekomst

Als vereniging houden we natuurlijk de vinger aan de pols. Voor de komende 100 jaar blijft het onze doelstelling een goed schaakaanbod te bieden aan ieder in Zutphen en omgeving die het schaken een warm hart toedraagt!

U bent van harte welkom om, uiteraard vrijblijvend, enkele keren te komen kijken en mee te spelen op onze speelavonden. Komt u dus gerust langs om mee te doen!

Speelavonden

Senioren : maandag 19:30 - 23:30 uur (aanvang competitie 19:45 uur)
Jeugd:       vrijdag     19:30 - 21:00 uur

Speelzaal Senioren en Jeugd

De Uitwijk
De Brink 116
7206 KD Zutphen

Contributie per jaar

Senioren: €125,- Jeugd: € 80,-
Bank: NL75 INGB 0003 0382 62
t.g.v. Schaakgenootschap Zutphen
Onder vermelding van het bondsnummer of naam.

Het schaakseizoen loopt van 1 augustus t/m 31 juli

Bij de jeugd zijn de kosten van de leerboeken (stappenmethode) en examens inbegrepen.
Deze bedragen worden aangepast als u niet het hele seizoen lang lid bent. Wordt u dus tussendoor lid, dan betaalt u minder!

Lid worden?

Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap van onze vereniging? Neemt u dan contact met ons op, of laat het ons weten op een van onze speelavonden!

We hebben 113 gasten en geen leden online