Felix Levin wint Torenstad toernooi

Het 9e Torenstadtoernooi is gewonnen door de Duitse GM Felix Levin.

Hij kwam zaterdagmorgen zich onaangekondigd aanmelden. Hij won regelmatig zijn partijen en eindigde met 7,5 uit 8 op de eerste plaats. Alleen Nico Zwirs, die met 6,5 punten de 2e plaats opeiste, kon in de 4e ronde een half puntje afsnoepen. Willy Hendriks, die in de voorlaatste ronde verloor van de winnaar, werd gedeeld 3e met 6 punten, samen met de verrassend goed spelende 14 jarige Saša Albers. Saša blonk ook al uit in het onlangs gespeelde Noteboomtoernooi. In groep b werd hij gedeeld 2e met een TPR van 2139!

De overige prijswinnaars waren:
Jeugdprijs:             Leander Slagboom
Ratingprijs <1900: Johnny Paans
Ratingprijs <1700: René Meijer en Alfram Malki
Ratingprijs <1500: Koen Molewijk

De schaakpuzzels waren kennelijk te moeilijk dit jaar. Er was maar één inzending met 2 goede antwoorden.

Willem Oving werd met 5 punten de beste Zutphenaar. Arthur Arakelyan begon goed door in de eerste ronde de sterke Bob Beeke te verslaan. Daarna kon hij geen vuist meer maken. Zelf speelde ik in de eerste ronde tegen Ellis Vogel de Graaf, die in de jaren 70 een belangrijke rol speelde in het Dameskampioenschap. Het bleek dat ze het spel nog niet verleerd was. In slechte stand wist ik echter via een 'schwindel' nog te winnen. 

We speelden dit jaar in de nieuwe speelzaal ‘De Uitwijk’. Deze knusse plek bleek een geschikte locatie voor ons toernooi. In de aankomsthal werd de boekentafel van Ruud Wille met veel belangstelling bekeken. De bar werd als vanouds goed verzorgd door de dames Tonia en Diana.

De prijsuitreiking werd verzorgd door Olav Wilgenhof. Hij blikte vooruit op ons komende jubileumjaar waarbij we extra gaan uitpakken voor ons 10e Torenstadtoernooi. Tevens bedankte hij onze sponsor SVDC van Gert-Jan Ludden die voor de vierde achtereenvolgende keer een financiële bijdrage verleende.

Een verslag van Albert Janssen van Zevenaar, met o.a. een partij tegen René Meijer, is te zien op:
https://www.svzevenaar.nl/...rapid-toernooi-zutphen...

Klaas Hagendijk

Schaakpuzzels: Wit geeft mat in hoeveel zetten? (oplossingen)

You have no rights to post comments

We hebben 402 gasten en geen leden online