Eric wint met pionnenfeest

In de vijfde ronde van de interne, was de aanscherping van de coronamaatregelen duidelijk merkbaar.

Op de foto is een totaal onherkenbare Sjef te zien, terwijl ons nieuw lid Harrie geduldig afwacht.

Eric speelde een spectaculaire partij tegen René. Hieronder het verslag van Eric:

Deze interne partij met René leek wel een zwart pionnenfeest in het begin, er bleef in deze opmerkelijke opening (Reti met Hollands tintje)  lang een balans volgens de analyse van Arena in de mysterieuze stelling.

Bij zet ….8. g5?! Scherp en niet geheel in orde, vanaf nu wel een klein voordeel voor wit, dat rond zet 13 verwatert tot een volledig gelijke, maar duidelijk veeleisende stelling. Bij die zet 13 waren 9 van de 13 zetten van zwart met een pion!

10. 0-0-0 van René leek hem achteraf een fout, maar dat blijkt echt niet uit de analyse.

18. Dxb3? Maakt het intussen kleine voordeeltje voor zwart aanzienlijk met als gevolg  waardering +3 voor zwart. 18. axb3 was absoluut vereist.

In het vervolg heeft zwart ook volgens de analyse veel opties om de aanval in stand te houden, waar de actie van wit over de f-lijn kansarm blijft omdat de zwarte stukken daar de koning adequaat beschermen. Na zet 20 is de positie voor wit zeer precair, maar René gaat dapper door tot zet 30, wanneer Arena mat in 6 belooft voor zwart. Dan geeft wit met een glimlach vanwege de interessante partij op zonder een hand te geven. Dat zou vroeger een doodzonde zijn geweest, maar anno Coronajaar 2020 is het zo gewoon, dat het hele gebruik wellicht nooit meer terug zal komen… 

We hebben 54 gasten en geen leden online