ONK Dieren

In de week waarin Warnsveld haar temperatuurrecord kwijtraakte namen in Dieren een drietal dappere leden van onze club deel aan de Open Nederlandse Kampioenschappen.

Arthur Arakelyan had natuurlijk voor de grootste uitdaging gekozen en kwam uit in Reservegroep A. Daar mocht hij het opnemen tegen een hele stoet 1900-spelers. Op het moment dat ik dit schrijf is zijn score 2 uit 6 en dat is zeker niet slecht. Gerrit Ruegebrink en ik speelden beiden in het Zesrondig 1-toernooi. Daar zitten we met onze 1600-ratingen in het onderste kwart van het deelnemersveld dus ook wij hadden niet de gemakkelijkste optie gekozen. Gerrit begon het toernooi met een drietal nederlagen maar kwam er daarna via een overwinning op ex-clubgenoot Tom Molewijk toch in en eindigde uiteindelijk op een nette 2.5 uit 6. Meestal kent het toernooi voor mij een soortgelijk verloop maar ditmaal liep het anders. Met wel dezelfde 2.5 uit 6-afloop trouwens... Ik begon met een ietwat gelukkige remise tegen een sterke tegenstander en vervolgde met een verdiende winst op een nog sterkere tegenstander (zie het eerste fragment).

Daarna had het een nog groter feest kunnen worden als ik gewonnen had van de derde sterke tegenstander, maar dat mocht helaas niet zo zijn (zie het tweede fragment).

Daarna wist ik me in ronde 4 een beetje naar remise toe te schwindelen en behaalde ik in ronde 5 een plusremise op een sterke jeugdspeler.

Als ik nu ook nog ronde 6 een behoorlijke partij zou spelen zou het toernooi voor mij perfect verlopen zijn, maar door wat ouderwets prutswerk (twee blunders op Stap 2-niveau) belandde ik weer met beide voeten op de aarde. Niettemin ben ik blij dat ik eindelijk weer eens wat goede inspirerende partijen hebben kunnen spelen!

Ik hoop dat de lezer ook wat inspiratie kan putten uit de fragmenten. Bij de eerste twee heb ik mijn commentaar wat ‘vind de beste zet’-achtig geformuleerd. Dus probeer maar of je daar zelf de gevraagde beste zetten kunt vinden!

Jos Landsheer

 

We hebben 20 gasten en geen leden online