Basisschoolschaak kampioenschap 2016 (uitslagen)

Afgelopen zaterdag 13 februari is in Basisschool De Scheperstee het basisschoolschaakkampioenschap van Zutphen gehouden. Dit jaar was het alweer de 33e editie. Er deden iets minder teams mee dan vorig jaar, 15 teams van 8 scholen, maar toch werd het weer een gezellig toernooi. (verslag Contact)

Onze club was goed vertegenwoordigd. Naast de seniorleden hebben ook heel veel jeugdleden meegeholpen met het toernooi. Bedankt voor de hulp iedereen! We hadden ook meespelende jeugdleden: Sean, Olivier en Govert heb ik gezien, Jamie was er en ook Metin, die we al een paar keer op de club hebben gezien.

Het toernooi zelf was erg spannend, hoewel de kampioen eigenlijk al een ronde voor het einde bekend was. Het eerste team van de Jan Ligthart school werd uiteindelijk ongeslagen kampioen met 13 wedstrijdpunten en 24,5 bordpunten. Gefeliciteerd!
Op de tweede plaats eindigden de eerste teams van de J.F. Kennedyschool en Vrije School De Zonnewende, met 10 wedstrijdpunten en 17,5 bordpunten. Omdat maar één van deze twee scholen door mogen gaan naar de halve finale van de OSBO, moest er aan het eind nog een beslissingswedstrijd worden gespeeld. Dit was, voor zover wij het ons herinneren, nog nooit eerder voorgekomen op ons schoolschaakkampioenschap! De beslissingswedstrijd eindigde ook in een 2-2 gelijkspel. Maar omdat volgens de regels de uitslag van bord 4 dan niet meetelde, konden we toch nog een winnaar aanwijzen: dit was de J.F. Kennedy school. Zij  vertegenwoordigen Zutphen dus samen met de Jan Ligthart school bij de OSBO halve finales in maart.
De prijsuitreiking werd verzorgd door wethouder Pennings. Zij reikte aan iedere speler de medaille uit, en aan ieder team de beker en het deelnemerscertificaat, met dank ook aan de sponsoring door de Dorpsraad Warnsveld. De kampioen ontving hierbij ook nog een heel mooie taart van Bakkerij Van Zuijlen!
Hopelijk zullen teams Jan Ligthart 1 en J.F. Kennedy 1 het goed doen bij de halve finales, en dan zien we ze misschien weer terug voor de finales die weer hier in Zutphen gehouden gaan worden. Succes iedereen!

Rob

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

We hebben 217 gasten en geen leden online