2e achttal heeft het weer zwaar

De vierde wedstrijd van ons 2e achttal was wederom een walk-over. Jammer genoeg waren wij het lijdend voorwerp...

Onze tegenstander was ditmaal De Combinatie uit het verre Harderwijk. Dit team stond er op de ranglijst iets minder beroerd voor dan wij en mijn hoop was dan ook dat we dit keer met een overwinning huiswaarts zouden keren.

Helaas traden we aan met een team waaraan Olav, Peter en Gerrit ontbraken (zeg maar de borden 1, 2 en 3) en ook  Jacques – die toch vaak goed is voor een punt – was niet van de partij. Daar word je als teamleider a.i. niet vrolijk van…

Ook het zoeken naar 4 invallers bleek niet mee te vallen: altijd leuk om tegen een team van een onbekende vereniging te spelen, maar dan toch liever thuis, zo lijkt het algemene gevoelen op de club.

Sjef, Tom en Paul bleken gelukkig wel bereid tot de avondlijke tocht over de Veluwe, maar toen de klokken ingedrukt werden, stonden we dus al met 1-0 achter.

Ikzelf had al spoedig grote zorgen (zoals wel vaker dit seizoen) waardoor ik weinig van de andere partijen meekreeg. Alleen wat geluiden in mineur van medespelers en van tegenstanders in majeur. Dan weet je wel hoe laat het is…

Sjef ging er het eerste af. Hij zag wat leuks, maar had minder diep gekeken dan zijn tegenstander en dat kostte hem dus de partij. Hij had zich al half ziek naar de wedstrijd gesleept (that’s the spirit!) en deed de rest van de avond zijn best met gehoest, gesnotter en wat dies meer zij onze tegenstanders van hun stuk te brengen, maar op de Veluwe zijn ze wel wat gewend qua besmettelijke ziektes, dus dat werkte ook al niet.

Ook Paul ging vrij vlotjes van het bord af, zodat er 0-0-0 op het scorebord stond.

Gelukkig scoorde Wim remise. Naar verluid had er meer ingezeten, maar in dit geval was ik blij dat het eerste halve punt binnen was. Ook René verloor en was de wedstrijd definitief beslist. Ikzelf wist mijn lijdensweg nog wat te rekken, maar het was kansloos.

Ruud en Tom waren als laatste bezig. Tom had behoorlijk wat druk op de stelling van zijn tegenstander maar die wist voldoende verdedigers aan te slepen en uiteindelijk brak het Tom op dat zijn torens weinig bewegingsvrijheid hadden en dat de loper van zijn tegenstander belangrijke centrumvelden bestreek. Ruud stond in een eindspel met zware stukken een loper achter. Zijn tegenstander had echter wat tijdproblemen en Ruud won het materiaal op vrij gemakkelijke wijze terug. Daarna volgden er nog wat zetten, maar voor beide spelers zat er niet meer in dan remise en dus mocht Ruud een halfje incasseren. 

Onze derde 7-1 nederlaag op rij(!) was daarmee een feit.

Wat mij betreft gaan we nog een paar leuke wedstrijden spelen puur voor het persoonlijke resultaat (we hebben ons vakkundig in een underdog-positie gewerkt dus wellicht vallen er nog wat elopuntjes te scoren!). Hopelijk zijn dan ook Gerrit en onze andere vaste krachten er weer bij!

Jos

S.V. De Combinatie 1   S.G. Zutphen 2      
Lugt van der, F.J. (Frits) 1856 Landsheer, J. (Jos) 1681 z-w 1 - 0
Veen van, R. (Ron) 1689 Meijer, R. (René) 1639 w-z 1 - 0
Korterink, G.W. (Gert-Wim) 1681 Hoenderdos, R. (Ruud) 1602 z-w ½ - ½
Lugt v.d., W.J. (Jan) 1602 List van der, J.M. (Sjef) 1633 w-z 1 - 0
Veenhuisen van, W. (Wijnand) 1608 Huijink, T. (Tom) 1395 z-w 1 - 0
Zijlstra, A. (Anne) 1517 Ham, P.B.J. (Paul) 1188 w-z 1 - 0
Lubbersen, E. (Evert) 1481 Meeteren van, W. (Wim) 1529 z-w ½ - ½
Beerthuis, W. (Wouter) 1449 NO 0 w-z 1 - 0
  1610   1524   7 - 1

We hebben 25 gasten en geen leden online