Zutphen 3 geslagen, van slag?

Op donderdag 15 januari verzamelde team 3 zich bij het station om de tocht naar De Schalm in Deventer te maken. We zouden spelen tegen het jeugdteam Pallas 5, dat onderaan stond en een fors lagere gemiddelde rating heeft. Wel waren we ons ervan bewust dat je jeugdspelers niet moet onderschatten, hun werkelijke kracht is vaak sterker dan hun rating en ze groeien snel.

Helaas begon het al slecht omdat het team onvolledig was, er was geen reserve te vinden, dus begonnen we al met 1-0 achter.
Jan Eefting aan bord 5 kreeg het moeilijk na zet 11. Door een soort aftrekschaak (Lxh2) werd de ongedekte witte dame geslagen door de zwarte collega. Jan probeerde nog wat en dacht een matnet te hebben ontworpen, maar verloor een toren en gaf op.
Inmiddels moest ook Wim van Meeteren zich gewonnen geven: 3-0 achter!
Wim van Haaster aan bord 3 leek toe te slaan op de onderste rij met 2 torens en een dame, maar zijn vrouwelijke tegenstander kon dat pareren en het werd remise. Wedstrijd definitief verloren.
Paul Ham (bord 6) kwam terecht in een eindspel met aan beide zijden paard + 2 pionnen. De tegenstander kreeg een vrijpion maar Paul wist die te stoppen, remise.
Harry de Rover hield het nog het langste vol. Hij stond iets minder en kon het uiteindelijk niet bolwerken. De zwaarste nederlaag dit seizoen tegen de zwakste (?) tegenstander.
Een niet neer te slaan verlies  van 5-1 !

You have no rights to post comments

We hebben 67 gasten en geen leden online