Zutphen 3 snoept punt weg bij koploper

Met knikkende knieën gingen we op weg naar onze jonge tegenstanders van Schaakmaat 2j in Apeldoorn de Maten, die in de eerste ronde hun stadgenoten van Schaakstad met 6-0 hadden verpletterd.

Jan Eefting op bord 5 was al snel klaar. Hij kwam moeilijk uit de opening, dacht een stuk te winnen, maar stond vervolgens op de 13e zet mat. Na een uur wedstrijd stond Jos Landsheer op bord 1 een stuk en een pion voor, met een gevaarlijk uitziende aanval. Wim van Meeteren op bord 2 had een stuk minder maar enkele pionnen als compensatie. Harry de Rover op 3 stond een dame tegen een toren voor. Sjef van der List op 4 stond tegen zijn kersverse Nederlands kampioen rapid gelijk en al snel werd tot remise besloten. Paul Ham speelde op 6 en stond een pion achter,even later een stuk. Toen hij een penning toeliet was het verloren: stand 2 ½- ½. 
Rond half tien ruilde Jos de dames en waren zijn a- en b-pion niet te houden: winst. Even later kon ook Harry de winst bijschrijven en bereikte Wim remise. Ook de wedstrijd was remise: 3-3.

Jan Eefting

You have no rights to post comments

We hebben 61 gasten en geen leden online