Grote nederlaag voor Zutphen 2

Het 2e team is slecht begonnen aan de externe competitie. Tegen VDS 2 werd een smakeloze nederlaag geleden van 7-1. Het ging erg snel. Na een half uur was de stand als volgt.

Bord 1: Olav kreeg een Franse verdediging op het bord. Speelt hij zelf ook vaak, dus dat kent hij als geen ander. Hij staat goed, heeft het Loperpaar.

Bord 2: René werd verrast met een b4 opening, die hij niet correct behandelde. Staat wat minder.

Bord 3: Gerrit speelde de Spaanse opening. Kan nog alle kanten op.

Bord 4: Wouter speelde zijn geliefde Franse verdediging. Staat zelfs 2 pionnen voor, maar kan niet meer rokeren. Koning staat al op f8. Moet snel ontwikkelen, anders wordt het moeilijk.

Bord 5: Jos speelde het 4 paarden spel en staat nog gelijk.

Bord 6. Sjef staat ook nog gelijk, na een Caro-Kann opening.

Bord 7: Jacques speelde de Schotse opening en volgens mij staat het nog gelijk.

Bord 8: Jan staat wat minder. Tegenstander heeft open h-lijn en Jan heeft al kort gerokeerd.

Als eerste kreeg Sjef een remise aanbod. Gezien de stand op het bord werd dit aangenomen. Daarna ging het snel, maar dan wel de verkeerde kant op voor ons. Wouter speelde eigenlijk met een Toren op h8 minder. Koning staat niet veilig en ontwikkelingsachterstand. Hij kreeg een aanval te verwerken die niet te weerleggen was, verlies dus. Jan kreeg inderdaad, zoals te verwachten was, een aanval over de open h-lijn. Met een Paardoffer sloeg tegenstander toe en mat was niet te voorkomen. Bij Jacques ging het ook niet goed. Op een gegeven moment stond hij zelfs 2 stukken achter, dus verlies was niet te voorkomen. De partij van Jos heb ik weinig van gezien. Wel dat hij op het eind moest opgeven wegens ondekbaar mat. René kwam niet in zijn spel en werd langzaam maar zeker weggespeeld. De stand is nu 5½ - ½. Olav stond lange tijd goed, maar moest een pion inleveren en later zelfs de partij. Gerrit tenslotte kreeg een Koningsaanval te verwerken en kon alleen maar verdedigen. Tegenstander kwam er niet door en gezien de stand bood Gerrit remise aan, dat werd aangenomen. Bij analyse bleek dat Gerrit zeker niet slechter stond. 7-1 verlies dus. Dat hadden we niet verwacht. Volgende wedstrijd kan het niet slechter gaan.

Gerrit

 

You have no rights to post comments

We hebben 160 gasten en geen leden online