Prima overwinning Zutphen 2

De wedstrijd tegen Doesborgh 1 is voorspoedig verlopen.

Als ik na een half uur eens langs de borden loop dan staan we alle borden goed, dat belooft wat.

Jos is als eerste klaar in 18 zetten. In die 18 zetten had tegenstander al 9 Damezetten gedaan, dus Jos had grote ontwikkelingsvoorsprong. Dat bleek te kloppen want er volgde een koningsaanval met ondekbaar mat.

Bij Wim stonden na een uur spelen nog alle stukken op het bord en bij Teun zelfs na 2 uur spelen nog.

Wouter was de volgende die won. Het eindspel behandelde Wouter veel beter dan tegenstander en promotie van pion was niet tegen te houden.

De tegenstander van Wim offerde een Paard op g7 voor koningsaanval. De open g-lijn werd echter volledig door Wim in bezit genomen. Tegenstander kon geen kant op en werd vakkundig weggespeeld.

Olav won ook, maar moest wel oppassen met penningen en een Toren die op h3 nogal buitenspel stond. Stelling was ingewikkeld maar Olav zag meer dan tegenstander, winst dus voor Olav.

René speelt liever met zwart, maar helaas vandaag had hij wit. René s koningsstelling was volgens mij duidelijk wat minder en verlies was het gevolg.

Rob, met zwart, speelde de Spaanse opening. Kwam wat gedrongen te staan. Tegenstander rokeerde kort en speelde daarna h3 en g4. En in open stellingen is Rob op z’n best. Hij manoeuvreerde voorzichtig en kreeg langzamerhand beter spel met winst tot resultaat.

Teun stond wat minder, maar beter in tijd. Hij wist toch nog remise te bereiken tegen zijn sterke tegenstander.

Ikzelf heb iets te voorzichtig gespeeld. Tegenstander rokeerde kort en ik lang. Ik had eerder met mijn g en h-pionnen moeten spelen. Dat verzuimde ik, stond de hele partij zeker niet slechter. Tegenstander speelde vervolgens zijn pionnen naar voren richting mijn koning en moest ik nog oppassen. Als ik met de g en h pionnen op aanval had gespeeld dan moest tegenstander zich aan mij aanpassen en nu was het andersom. Uiteindelijk werd tot remise besloten.

Een verdiende overwinning met 6-2.

Gerrit

 

You have no rights to post comments

We hebben 80 gasten en geen leden online