Winst voor Zutphen 2

Het 2e team heeft een reguliere overwinning behaald tegen het 3e team van Zevenaar.
Ons team bestaat uit: Jan Blaak, Wouter Rothengatter, Gerrit Ruegebrink, Rob The, Hans de Vos en Wim van Haaster. Vorig jaar zijn we gedegradeerd en we moesten tegen een tegenstander die vorig gepromoveerd is. Qua rating moesten we wel winnen. Het ging toch moeilijker dan verwacht.

Als eerste wist Hans de overwinning te behalen. Tegenstander gaf een pion weg in de opening en was vervolgens kansloos.
Rob speelde zoals we van hem verwachten, degelijk, maar verraderlijk. Hij won een stuk en de partij. Wouter speelde ook goed. Tegenstander kon weinig beginnen, goede zetten waren er nauwelijks. Op de een of andere manier heeft Wouter het voordeel weggegeven en de eindstand was potremise. Ikzelf speelde te voorzichtig, kwam goed uit de opening, won een pion, maar wist dit voordeel niet in winst om te zetten, dus ook remise.
Wim van Haaster stond zelfs op een gegeven moment een kwaliteit voor die hij later terug moest geven. Wim had voortduren initiatief, maar meer dan remise zat er niet in.
Tenslotte onze eerste bordspeler Jan. Hij speelde het wolvagambiet, volgens mij. In het eindspel met een Loper minder, maar aanvallend spel van Jan, was mat in 2  mogelijk of Dameverlies. Helaas zag Jan het niet, waarschijnlijk door tijdnood. Nu werd het door eeuwig schaak remise.
Toch een goed begin, niemand was in de moeilijkheden, dat belooft wat voor de volgende wedstrijden.

Gerrit Ruegebrink

 

You have no rights to post comments

We hebben 115 gasten en geen leden online