Gelijkspel Zutphen 2

Om 19.00 vertrokken we naar Aalten om het daar op te nemen tegen het 1e team. Na 1 uur rijden kwamen we aan en konden gelijk aanschuiven. Jan Blaak was helaas wegens ziekte verhinderd en vervangen door Jan Eefting.
Na 1 uur spelen was de stand aan de borden als volgt:

Wouter aan bord 1 stond gelijk. Enige kleine minpunt was dat tegenstander Loperpaar had tegen Wouter, Loper en Paard;
Rob aan bord 2 stond een Pion voor, maar stelling was iets minder. Dat overkomt Rob in de opening vaker, dus ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt;
Ikzelf aan bord 3 gaf in de Siciliaanse opening op zet 9 al mijn centrumpion e4 zomaar weg. Daartegenover stond wel dat ik ontwikkelingsvoorsprong had;
Hans aan bord 4 stond gelijk. Wim aan bord 5 staat overwegend en Jan aan bord 6 staat gelijk.

Als eerste was Jan klaar, een terechte remise, mooi gedaan. Wim kwam ook remise overeen.
Hans wist door een trucje de Dame te Winnen, maar moest daar wel een Paard en Toren voor inleveren. Tegenstander had een vrijpion en dus nog 2 torens en die kunnen als ze samenwerken sterk zijn, oppassen dus.
Ikzelf heb nog steeds voorsprong in ontwikkeling met aanval op koningsvleugel met Toren en Dame. Tegenstander biedt op dit moment remise aan. Wacht nog even met aannemen en kijk hoe het aan de andere borden eraan toegaat.
Wouter staat echter wat minder, maar denkt dat remise toch wel haalbaar is gezien tijdnood van tegenstander.
Rob staat inmiddels duidelijk beter, kwaliteit voor en gevaarlijke vrijpion.
Ikzelf zie geen duidelijke winstweg en neem toch maar remise aan.
Hans heeft het moeilijk ondanks Damewinst. Vrijpion staat op promoveren en op dat moment biedt tegenstander remise aan. Hans vraagt wat te doen. Ik antwoord, als je een duidelijk winst weg ziet dan mag je doorspelen, anders remise aannemen. Hans neemt remise aan, maar goed ook, want tegenstander had Dame kunnen winnen voor pion en Toren en had dan nog een Loper en pionnen  over en Hans alleen nog pionnen.
Wouter doet het in het eindspel toch niet goed en verliest. Rob heeft echter nog maar 5 minuten, maar Rob begrijpt de stelling, doet de juiste zetten en wint op een mooie manier.
Oja, we speelden met klokken, dus geen 10 sec. erbij per zet, maar 1.45 uur p.p.p.p.
Einduitslag 3-3

Gerrit

You have no rights to post comments

We hebben 41 gasten en geen leden online