Verslag Zutphen 1 - ASV 6

Vergezeld van 2 invallers reisden we op 16 april af naar Voorst om onze laatste ronde te spelen,
die verder van geen belang was. Immers: de promotie was al een feit!
Het was gezellig druk in het buurthuis bij de kerk. SGZ had ook z'n steentje bijgedragen aan de organisatie, door voor een aantal borden en stukken te zorgen. Voorst had alles keurig georganiseerd. Er was een beamer, waarmee de stand van zaken van minuut tot minuut werd geprojecteerd. Vol goede moed begonnen we aan de klus.

Gert-Jan deed het aan bord 1 weer voortreffelijk. We waren nauwelijks begonnen of hij was al klaar, ik heb niet gezien hoe hij dat flikte.
Aan bord 2 speelde Klaas een prima partij. Hij kwam heel goed te staan (pion meer) en dacht toen de beslissende klap te kunnen uitdelen (trouwens: de beste stuurlui aan wal dachten dat ook). Maar helaas: zijn tegenstander wist met een listige zet alle gevaren te bedwingen en op remise af te koersen.
Ikzelf speelde ronduit een slechte partij. Steeds wisselde ik van plan (wat nooit goed is) en toen ik eindelijk wat beter stond liet ik mijn tegenstander gevaarlijk met zijn dame in mijn stelling komen.
Snel bood ik remise aan, die gelukkig aangenomen werd. Intussen was er een pionneneindspel ontstaan, dat objectief voor mij verloren was.....
Eric speelde tegen een oudere heer, die een dusdanige handicap had dat hij niet hoefde te noteren.
Dat viel nog niet mee, maar na heel veel heen-en-weergeschuif wist Eric de stelling binnen te dringen en mat in twee te geven...... dachten we allemaal. Helaas zag hij het niet en meende hij een kwaliteit te moeten winnen wat helemaal verkeerd uitpakte. In gierende tijdnood verloor hij.
Jan Blaak was onze man aan bord 5. Lange tijd leek hij goed te staan, toen werd dat iets minder en op een zeker moment meende hij ten onrechte een kwaliteit te kunnen offeren. Het gevolg was, dat hij hout achter kwam te staan en dat zijn stelling een ruïne was...... Een nul dus.
Aan bord 6 speelde Jaco met wit een degelijke partij, maar toen ik op een zeker moment bij hem ging kijken was hij al weg en had verloren! Hoe dat in z'n werk is gegaan kan ik dus niet vermelden.
Wouter was onze invaller aan bord 7. Hij moest tegen een jongedame, die hem het leven flink zuur maakte. Met veel kunst-en-vliegwerk wist hij de remisehaven te bereiken.
Olav speelde, als tweede invaller, aan bord 8 en hij deed dat heel fraai. Zet na zet breidde hij zijn ruimtelijk overwicht uit en belandde uiteindelijk in een toreneindspel, dat glad gewonnen was.
De teleurstellende uitslag van deze wedstrijd werd zodoende 3,5 - 4,5 voor ASV, dat daarmee op de 6e plaats van onze klasse belandde. Al met al een wedstrijd om maar gauw te vergeten.......

Kees Henstra

 

You have no rights to post comments

We hebben 114 gasten en geen leden online