Duidelijk verlies Zutphen 1 (SOS) in Rijssens Parochieel Centrum 

De uitwedstrijd tegen Rijssen 1 zou wellicht een kans kunnen bieden om de middenmoot te bereiken. Maar het team van de gastheren heeft aan de borden 1 en 2 spelers met een hoge rating, dus een makkie wordt het zeker niet. We worden naar een rustige bovenzaal geleid, waar de psalmen en gezangen van een bevlogen koor volgens de teamleider slechts voor een geoefend oor hoorbaar zullen zijn. Nu zijn we in Zutphen wel gewend aan een luid zingend koor, maar het repertoire is niet te vergelijken: waar we thuis een zoetgevooisde versie van het weinig Christelijke “Oerend Hard” mogen beluisteren, klinkt hier het lied met de voor mij als kind (en nog altijd) magische tekst: “Nu zij ‘t welle kome…”, 

Zutphen 1 SOS scoort eerste wedstrijdpunt op de valreep

Vandaag komen de gasten uit Zwolle Zuid en om de weg dan in de Zutphense Zuidwijken te vinden valt niet mee. Toch zit het complete team van onze gasten zeer alert om stipt 20.00 uur achter de borden. Omdat Joseph en Klaas verhinderd zijn spelen we opnieuw zonder onze vaste 1e en 2e bordspelers. Gelukkig is Klaas er eerst nog wel bij om de openingen gade te slaan en wat foto’s te maken. 

Zutphen SOS 1 strijdt dapper, maar wordt op waarde geklopt

Vandaag staat de verre uitwedstrijd naar Max Euwe in Enschede op het programma: omdat er een aantal basisspelers (en niet de minsten…) met goede reden verhinderd zijn, komen we op rating op voorhand een punt of 250 tekort, zie de tabel.

We hebben 140 gasten en geen leden online