Zutphen 1 (SOS) wint voor 3e keer op rij

We komen mooi op tijd aan in een gezellig pannenkoekenrestaurant in hartje Raalte. Helaas werden er heden geen smakelijke baksels aangeboden, mede daardoor kan Raalte de ruimte natuurlijk huren…De sfeer is vrij ongedwongen, het is een wedstrijd om de keizers baard en na een leuke speech van de levendige wedstrijdleider van Raalte kunnen we gaan schuiven. Maar dat woord blijkt vandaag niet bepaald van toepassing zoals terstond zal blijken.

Weer grote zege van ons eerste!

Zutphen 1 (SOS) - Twello 1  7-1

Vandaag gaan we na de mooie zege in de vorige ronde vol goede moed van start in ronde 7 van onze 1e klasse competitie. De ratings zijn flink omhoog aangepast, zodat iedereen nu denkt een beter schaker te zijn dan een maand geleden:) Klaas Hagendijk heet de alert aan de borden zittende Twellose opponenten van harte welkom en in de gezellig gevulde speelzaal gaan we van start. 

Zutphen 1 (SOS) aan lage borden genadeloos

Vandaag staat de 5e ronde in klasse 1A op het programma: met nog maar 3 wedstrijdpunten is het voor ons zaak de punten thuis te houden! Vandaag is ook het debuut van één van onze nieuwste leden in het 1e team: Roel van Duijn… Voor iedereen die vaag of concreet denkt: die naam ken ik toch: zie Roel van Duijn

Zutphen 1 (SOS) wint mooie match nipt!

Op maandag 4 december spelen we de thuiswedstrijd tegen een tegenstander van het eerste uur, meer dan 100 jaar geleden: Pallas 1 uit Deventer. Als de gasten binnenkomen, blijkt dat 25% van het team een Zutphen-verleden heeft: we zien Henk van der Tol terug, die na jaren Den Haag weer naar het vertrouwde oosten is teruggekeerd en ook Jim Klinge heeft een aantal jaar bij ons gespeeld, nog in de Oude Bornhof, een zaal die hij nog steeds noemt als prachtig speellokaal. 

 Duidelijk verlies Zutphen 1 (SOS) in Rijssens Parochieel Centrum 

De uitwedstrijd tegen Rijssen 1 zou wellicht een kans kunnen bieden om de middenmoot te bereiken. Maar het team van de gastheren heeft aan de borden 1 en 2 spelers met een hoge rating, dus een makkie wordt het zeker niet. We worden naar een rustige bovenzaal geleid, waar de psalmen en gezangen van een bevlogen koor volgens de teamleider slechts voor een geoefend oor hoorbaar zullen zijn. Nu zijn we in Zutphen wel gewend aan een luid zingend koor, maar het repertoire is niet te vergelijken: waar we thuis een zoetgevooisde versie van het weinig Christelijke “Oerend Hard” mogen beluisteren, klinkt hier het lied met de voor mij als kind (en nog altijd) magische tekst: “Nu zij ‘t welle kome…”, 

Zutphen 1 SOS scoort eerste wedstrijdpunt op de valreep

Vandaag komen de gasten uit Zwolle Zuid en om de weg dan in de Zutphense Zuidwijken te vinden valt niet mee. Toch zit het complete team van onze gasten zeer alert om stipt 20.00 uur achter de borden. Omdat Joseph en Klaas verhinderd zijn spelen we opnieuw zonder onze vaste 1e en 2e bordspelers. Gelukkig is Klaas er eerst nog wel bij om de openingen gade te slaan en wat foto’s te maken. 

Zutphen SOS 1 strijdt dapper, maar wordt op waarde geklopt

Vandaag staat de verre uitwedstrijd naar Max Euwe in Enschede op het programma: omdat er een aantal basisspelers (en niet de minsten…) met goede reden verhinderd zijn, komen we op rating op voorhand een punt of 250 tekort, zie de tabel.

We hebben 35 gasten en geen leden online