Bloedstollende slotfase redt ons SOS-eerste

Vandaag is Zutphen 1 in een ware degradatiekraker gastheer voor Koningswaal, dat ook nog een laatste strohalm zou kunnen pakken. De spanning is al voelbaar en als teamcaptain Jos Landsheer het belang van de match nog eens met enige pathetiek verwoordt, is de stilte bij aanvang voor onze club op een historisch laag peil van 0 dB.  

Slotronde PION 1 - Zutphen 1

In de gezellige slotronde van de Hoofdklasse A bij het Groesbeekse PION trof ons 1e team het team van de gastheer zelve. Een paar kanttekeningen: voor ons was het geen echte slotronde want we moeten nog een inhaalwedstrijd tegen Koningswaal spelen. Bij die wedstrijd gaat het om al dan niet degraderen dus dat is een belangrijk treffen!

ZSG 1 - SG Zutphen 1: 7-1

Het resultaat van de uitwedstrijd van ons 1e team tegen het Zwolse ZSG 1 was weer niet om over naar huis te schrijven... Jammer dat ik het moet zeggen want ik doe er de prestatie mee tekort van onze vier invallers en van de vier vaste krachten die wél acte de présence gaven.

Zutphen verliest fors van Voorst

De wedstrijd van ons 1e team tegen de Voorster Schaakclub was niet om over naar huis te schrijven. De ellende begon al bij binnenkomst: een deur die een geheel nieuwe inhoud gaf aan het begrip ‘heftig piepen’.

Zutphen 1 verrast met fraaie zege tegen kampioenskandidaat Velp in SOS hoofdklasse

Eindelijk kan de competitie hervat worden en vanavond komt het immer sterke Velp 1- gedeeld koploper- op bezoek; dat wordt een hele klus, te meer daar onze legendarische spelers Willem Oving en Klaas Hagendijk ontbreken. Klaas is er in het begin van de avond nog wel bij en het is te zien dat Gerrit nog steeds volop geniet van zijn stukwinst op zet 6 vorige week :)

Zutphen 1 (SOS) na dappere strijd ten onder in Nijmegen

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen de grote club UVS op het programma en teamleider Klaas Hagendijk ziet alle acht spelers tot zijn vreugde allemaal op tijd bij de lichte, ruime, doch weinig sfeervolle speelzaal in Nijmegen-West. De bar is uitstekend met lekkere thee en zelfs tosti’s!

Het eerste zorgt voor spektakel in overvolle Uitwijk

Zutphen 1 - ASV 2  4-4 (uitslagen)

Vandaag staat de eerste externe wedstrijd sinds de lockdown op het menu en promovendus (van 2 seizoenen geleden…) ASV 2 uit Arnhem komt op bezoek. Dat wordt vast geen makkie, want we hebben het hier over de grootste vereniging van het hele land.

We hebben 67 gasten en geen leden online