Eerste viertal SG Zutphen verliest – maar niet nipt!

Onze eerste wedstrijd in de SOS-viertallencompetitie had niet het resultaat waar we vooraf op gehoopt hadden. Verre van dat...

Op papier waren de ratings van onze Arnhemse tegenstanders van De Toren 2 aan de eerste drie borden vergelijkbaar met die van ons terwijl we aan bord 4 een ratingvoordeel van ruim 200 punten hadden.

Achter de borden legden we het echter duidelijk af. Zelfs Arthur, die er normaal zijn hand niet voor omdraait een verloren stelling in winst te doen verkeren, ging aan het eerste bord ten onder.

Sjef vertelde me na de partij dat hij had kunnen afwikkelen naar een stelling waarin hij twee lichte stukken voor een toren had. Maar dat was er om de een of andere reden niet van gekomen en de partij was verloren gegaan.

Aan bord 3 vocht René tevergeefs en dolf eveneens het onderspit.

Aan bord 4 tenslotte had ondergetekende zijn handen vol aan zijn zoveel minder gerate tegenstander (zozeer zelfs dat ik van de andere partijen weinig meer meekreeg dan de teleurstellende uitslagen). Van ratingverschil was niets te merken en lange tijd vreesde ik het ergste. In het eindspel kwam er een stelling op het bord van paard en 3 pionnen (ik) versus loper en 3 pionnen (mijn tegenstander). Mijn tegenstander had echter een wat mindere pionnenstructuur en bovendien minder tijd. Een mooi moment voor een remiseaanbod mijnerzijds dat ook meteen aanvaard werd. Gelukkig viel er dus toch nog iets bij te schrijven op het scoreformulier. Uitslag 0.5-3.5. So sad…

Pas in januari moeten we weer aan de bak. Dan spelen we uit tegen SV Rokade 1. Dat gaat vast wel beter!

S.G. Zutphen 1   S.V. De Toren 2      
Arakelyan , A.G. (Arthur) 1703 Vastenhout , R. (Raimond) 1742 z-w 0 - 1
List van der, J.M. (Sjef) 1668 Brans , T. (Tom) 1642 w-z 0 - 1
Meijer , R. (René) 1625 Donker , J.M.J. (Hans) 1658 z-w 0 - 1
Landsheer , J. (Jos) 1662 Braam , A.L.H. (Ad) 1439 w-z ½ - ½
Gemiddelde Rating: 1665 Gemiddelde Rating: 1620   ½-3½

Jos Landsheer

We hebben 18 gasten en geen leden online