Zutphen 3 versus Groenlo 1 (uitslagen)

Wederom zijn er twee invallers nodig (op een team van vier). Gelukkig had Jan al op tijd aangegeven dat hij echt ergens anders moest zijn. Harry kwam nog wel langs, maar was toch echt te grieperig om te spelen. Gelukkig had hij (na vooroverleg) al zelf een invaller geregeld.
Maar met Sjef, Jacques, Wim en Jarmo mag je toch spreken van een ijzersterk team dat het tegen het eerste van Groenlo moet opnemen. Uit ervaring weten wij dat een eerste team in de 4e klasse bloedlink kan zijn. De sterksten van de vereniging huizen daarin. We zullen zien.

Jarmo begint overdonderend. Al snel ruilt hij dames ten koste van zwarts rokade en komt een pion voor. Zwarts stelling is na een half uur al een chaos, maar vraagt toch de aandacht omdat die losstaande stukken van zwart ook alle kanten op kunnen.

Na een uur spelen zijn alle standen materieel nog zo’n in evenwicht. Behalve Jarmo dan met die pluspion.

21:15 Op een overvol bord overzie je wel eens wat. Johan de tegenstander van Wim ziet een paard over het hoofd. Verliest vervolgens stuk en toren en geeft gedesillusioneerd en verdrietig op. (1-0)

Even later pint Jacques zijn tegenstander met paard (ook vork op dame) vast in de hoek. Geweldig. (2-0)

22:15 Jarmo heeft zijn stelling verbeterd en staat inmiddels twee pionnen voor. Sprokkelt eigenlijk de partij bij elkaar nu. (3-0)
Sjef nog redelijk in balans. 5 tegen 5 pionnen met beiden een paard. Een remiseaanbod van Sjef wordt afgeslagen. Maar uiteindelijk biedt zijn tegenstander dan ook maar remise aan. Om 23:00 uur is het dan 3,5 – 0,5 voor Zutphen 3.
Voorwaar een prachtig resultaat. Het heeft de koppositie in de 4e klasse E meer verstevigd. Nummer twee staat al op 3 wedstrijdpunten met nog twee te gaan.
Rokade dat wel; nu nummer 2 en Velp; op één na laatste.

Paul Ham

You have no rights to post comments

We hebben 119 gasten en geen leden online