Prima resultaat Zutphen 2

Het 2e heeft afgelopen maandag de eerste overwinning binnen. En niet tegen de  minste tegenstander. Schaakstad 4 heeft de één na grootste gemiddelde rating in deze groep. Zo’n 73 ratingpunten meer dan Zutphen 2. Het werd wel de kleinst mogelijke winst van 4½ - 3½, maar de zege was er niet minder om.

Teun Michels moest tegen en tegenstander die een rating had van 1921. Teun, met zwart, speelde het zeer gedegen en met een mooie aanval wist hij de winst binnen te halen.


Olav, met wit, stond eigenlijk de hele partij gelijk, maar op de een of andere manier ging het toch mis, verlies dus.
René, met zwart, speelde weer zoals we hem kennen, goed dus. Rating tegenstander 1764. Hij kwam een kwaliteit voor en bouwde dit langzaam verder uit tot winst.
Gerrit, met wit, speelde de Spaanse opening. De hele partij stond het gelijk en Gerrit wikkelde bekwaam af naar remise. Thuis heb ik de partij even op de computer gezet en dan had ik eigenlijk moeten verliezen. Een meevaller dus, mag ook wel een keer, want de vorige wedstrijd tegen ASV had ik niet mogen verliezen.
Jos, met zwart, kon z’n geluk niet op. Hij stond duidelijk slechter, maar tegenstander was zo aardig dat hij de Dame weggaf.
Wouter, met wit, stond op het eind een tikje beter, maar meer dan remise was niet haalbaar.
Sjef, met zwart, was snel klaar. Geen idee hoe de partij gelopen is, maar verlies voor Sjef was het gevolg.
Wim van Haaster, met wit, als invaller van Jacques, speelde het zeer solide en er zat niet meer in dan remise.
Ik heb weinig van de partijen kunnen volgen, vandaar dit summiere verslag.
Een uitstekend resultaat dat vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.

Gerrit

 

You have no rights to post comments

We hebben 60 gasten en geen leden online