Zutphen 2 pakt laatste strohalm

Door een 5-3 overwinning op het reeds gedegradeerde Pallas 3 heeft het 2e team zich weten te handhaven. Onze concurrent De Zeven Pionnen heeft met 4½-3½ verloren waardoor zij degraderen en niet wij. Een prima prestatie, alleen een verliespartij van Jacques, jammer. Gerrit had zeker moeten winnen, maar hij gaf op het eind een Loper zomaar cadeau en moest met remise genoegen nemen.

Het degradatie spook dreigt voor Zutphen 2

Zutphen 2 heeft tegen het net niet gered tegen het sterke UVS 4.
De degradatie is nu dichtbij. Het begon slecht met 3 nederlagen:

Prima resultaat Zutphen 2

Het 2e heeft afgelopen maandag de eerste overwinning binnen. En niet tegen de  minste tegenstander. Schaakstad 4 heeft de één na grootste gemiddelde rating in deze groep. Zo’n 73 ratingpunten meer dan Zutphen 2. Het werd wel de kleinst mogelijke winst van 4½ - 3½, maar de zege was er niet minder om.

Zutphen 2 strijdbaar ten onder

De derde wedstrijd van het 2e is helaas verloren gegaan tegen ASV 6. Geen schande, want op rating zijn zij de sterkste in onze groep. (uitslagen)
3 spelers waren helaas verhinderd en 2 invallers waren maar beschikbaar, dus we begonnen al met een achterstand. Bord 2 hadden we niet bezet. Bord 1 en 3 hadden zo dus wit. 2 spelers, Jacques en Jan Eefting, hebben zich opgeofferd om op bord 1 en 3 te spelen. Het moest dus komen van de borden 4 t/m 8.

Goed herstel Zutphen 2

Het 2e heeft zich goed herstelt na de grote nederlaag van de 1e wedstrijd.  Tegen De Zeven Pionnen uit Epe werd  een verdienstelijk gelijkspel behaald.
Op een vraag van mij aan de teamleider waarom heet de vereniging “de zeven pionnen”. Het schaakspel heeft toch 8 pionnen, dus “de 8 pionnen” zou toch logisch zijn. Het antwoord was verrassend. De naam heeft niets te maken met het schaakspel. 7 personen (pionnen) hebben de vereniging opgericht vandaar de naam “de zeven pionnen”.
Dan de wedstrijd.

Grote nederlaag voor Zutphen 2

Het 2e team is slecht begonnen aan de externe competitie. Tegen VDS 2 werd een smakeloze nederlaag geleden van 7-1. Het ging erg snel. Na een half uur was de stand als volgt.

We hebben 43 gasten en geen leden online