Gelijkspel voor Zutphen 2

Het 2e team van Zutphen heeft een gelijkspel behaald tegen Pallas 3.

Dit waren de uitslagen:

Zutphen 2 Pallas 3  
René Meijer T. de Jong ½-½
Frank Posthuma M. vd Pavoordt 0-1
Wouter Rothengatter M. v. Sittert ½-½
Jos Landsheer J. Claessens 1-0
R. The E. Goedhart ½-½
Gerrit Ruegebrink W. Wubs ½-½
Hans de Vos M. van Daalen 0-1
Jacques Ferfers S. Boog 1-0

Als eerste wist onze invaller Jacques het punt binnen te halen. Jacques speelde zeer aanvallend waar de tegenstander geen raad mee wist. Een snelle en terechte winstpartij.

Hans kwam uitstekend uit de opening, kwam een pion voor door pion f2 te staan met de loper. Tegenstander moest koningszet doen naar e2. Verder voordeel wist Hans niet te behalen. Hij werd zelfs helemaal teruggedrongen door opstormende pionnen en open h-lijn. Hans had kort gerokeerd. Er volgde verdubbeling van de torens op de h-lijn en mat was niet te voorkomen.

René speelde weer zeer solide, kreeg een aanval te verwerken en op dat moment volgde een remise aanbod. Gezien de stand op de andere borden is dit aangenomen. Wouter stond op een gegeven moment een pion achter in het eindspel, Paard, Loper en pionnen. Tegenstander had echter wel een dubbelpion. Deze was niet te houden en remise was het logische gevolg.

Frank speelde het uitstekend, kwam een Paard voor tegen 2 pionnen, maar wat voor pionnen, waren bijna niet te houden. Door een schaak ging zelfs een pion en Paard verloren in slechtere stelling. Meteen opgegeven door Frank, helaas.

Jos kwam ook goed uit de opening, kwam eveneens een stuk voor, maar winst was lastig. Uiteindelijk gingen de Dames en torens van het bord en kon een pion promoveren. Winst dus.

Gerrit stond de hele partij lekker. Zette een koningsaanval op. Tegenstander kon alleen maar verdedigen. Helaas heeft Gerrit het waarschijnlijk niet helemaal goed gespeeld. Meer dan remise zat er niet in.

Tenslotte Rob. Rob kwam wat minder uit de opening, maar dat gebeurt hem wel meer. Uiteindelijk, zoals vaker, komt Rob steeds beter te staan, maar ook hier was remise het resultaat.

Gerrit

 

You have no rights to post comments

We hebben 50 gasten en geen leden online