Weer ruime nederlaag Zutphen 2

Het 2e team heeft weer een dikke nederlaag geleden tegen WDC van 5½ - 2½.
Vorige wedstrijd tegen Variant ging ook al verloren met 6½-1½.

Harry de Rover was helaas verhinderd. Hij werd vervangen door Frank Posthuma.
WDC stond bovenaan, dus dat het een moeilijke zou worden daar waren we op voorbereid.

Als eerste moest Wim van Haaster zijn tegenstander de hand schudden. Wim stond al duidelijk minder, maar door een foute Toren zet op het eind naar c6, gevold door Lb7 stond Toren gepend omdat Wim de Dame op f3 had staan. Kwaliteitsverlies was het gevolg en even later was het uit.

Wouter heb ik deze keer maar eens een keer wit gegeven, maar of ik dat de volgende keer nog moet doen weet ik niet, want op de vraag aan mij aan Wouter hoe tegenstander op de eerste zet f4 kon doen antwoordde Wouter: Ik was in de veronderstelling dat ik zwart had.
De opening ging als volgt: 1. 3e-c5; 2. f4-Pc6. Wouter kwam redelijk uit de opening, maar op de een of ander manier ging het toch mis. Tegenstander kreeg een sterk paard op b3 en Wouter gaf uiteindelijk een stuk weg en kon gelijk opgeven.

Olav deed een remiseaanbod in mindere stelling, wat werd afgewezen. Het eindspel werd echter door tegenstander niet al te sterk gespeeld, waardoor het toch nog remise werd.

Frank speelde zoals we van hem gewend zijn, degelijk dus. Alles werd geruild en meer dan remise zat er niet in.

Hans de Vos speelde een prima partij met zwart, maar ook hier zat er niet meer dan remise in.

Gerrit heeft wederom verloren, nog geen partij gewonnen in de externe, allemaal verloren. Het Loperpaar van de tegenstander in het eindspel was zeer sterk. Gerrit kon alleen maar verdedigen met z’n 2 paarden en langzaam werd hij weggespeeld.

Rob kwam uiteindelijk toch nog redelijk uit de opening, maar Dame uitval was volgens mij te vroeg en langzaam kreeg tegenstander de overhand en werd Rob teruggedrukt. Verlies was niet te voorkomen.

Tenslotte onze nestor Willem. Hij speelde het weer prima en kon zelfs in het middenspel voordeel behalen door pionwinst. Dat deed hij niet, want Willem dacht aan Lasker wat die altijd zei: Als je goed staat moet je zorgen dat je nog beter komt te staan. En dat deed Willem. Willem had initiatief en behoorlijk tijdvoordeel. Op het eind, tegenstand had nog maar 2 minuten, werd het zelfs mat in één.
Een prima overwinning van Willem, maar helaas de enige van ons team.

Gerrit

You have no rights to post comments

We hebben 44 gasten en geen leden online