Zutphen 1 – ASV 4 (uitslagen)

De laatste ronde van de promotieklasse, met alle teams bij elkaar, wordt gehouden bij ASV in het mooie Grand Café Lorentz te Arnhem.  Het wordt een spannende ronde wat betreft de onderste regionen. Zutphen moet winnen om zich te handhaven.

Zutphen - VDS 4-4 (uitslagen)

Na twee weken weer een OSBO wedstrijd, nu tegen VDS. We gaan van start met twee goede invallers voor Gert-Jan en Nagib n.l. Gerrit en Frank. Met winst houden we goede kansen om ons in de promotieklasse te handhaven.

Zutphen wint eindelijk (uitslagen)

De 7e ronde van de OSBO viel samen met de finale schoolschaken gehouden in ons clublokaal. Het wordt gewonnen door Montessori. De 1e bord speler gebruikt hierbij geluidswerende middelen (zie foto 8). Misschien een idee voor ons team? Met twee invallers Wouter en Jarmo gaan we op weg naar het verre Wijchen voor een teamwedstrijd tegen Het Kasteel.

Zutphen – Zevenaar 2-6 (uitslagen)

De 6e ronde van de OSBO competitie viel samen met de het school schaken in de ‘Scheperstee’ (uitslagen), waarbij 15 teams van 4 spelers uit het basisonderwijs tegen elkaar de degens kruisen. ‘s Middags kwam een trotse winnaar van ‘Jan Lichthart’ zijn beker tonen.
Zutphen moest tegen het sterke ‘Zevenaar’. Een aantal sterke Duitse Klevenaars spelen in het  team mee.

Het wil maar niet lukken: Doetinchem - Zutphen 5-3 (uitslagen)

De vijfde ronde gaan we met ons eerste team op bezoek bij Doetinchem.
We spelen in het mooie gebouw ’t Brewinc. Komende dinsdag zullen ons 3e en 4e team eveneens in het zelfde gebouw aantreden.

Zutphen 1 verliest met 3-5 van Wageningen 3 (uitslagen)

De Wageningers worden verrast door een gezellige kerstmarkt die op die afgelopen zaterdag in de MFC Waterkracht werd gehouden. De geluidsdichte schaakzaal zorgt er voor dat de schakers ongestoord hun partij kunnen spelen. Onze altijd vrolijke ladies aan de bar hebben er duidelijk zin in:

Zutphen verliest van SMB

We gingen vol goede moed naar Nijmegen. Met een team  zonder invallers kon het immers niet mis gaan. In hun mooie locatie "Voorzieningenhart 't Hert" begint de match om 12h00. Een rondje langs de borden na 2 uur  spelen geeft het volgende beeld: (uitslagen)

Zutphen kan weer geen vuist maken

Nadat ik de avond ervoor onze stalen gekraakte kast (deze was een paar weken geleden, tijdens een inbraak, tevergeefs gekraakt) vakkundig had geopend, kon ik onze mooie schaakborden bevrijden die we vandaag nodig hadden. In onze tweede externe match, nu tegen PSV/DoDO, begonnen we aanvankelijk met 7 man. Na ruim een half uur kon ook Nagib aan zijn partij beginnen. (uitslagen)

Zutphen verliest stevig van Voorst

Met 3 invallers reisden we naar Voorst af, om onze eerste externe wedstrijd te spelen. Dat het moeilijk zou worden, was te verwachten. We werden ontvangen in de mooi locatie ‘De Voorhof’ aan de rijksstraatweg. Het zonnetje scheen goed en de derby begon. Halverwege de wedstrijd werden we opgeschrikt door vele toeterende vrachtwagens. Het bleek een jaarlijks terugkerend uitje voor gehandicapten. Ik grapte dat ik die besteld had om de tegenstander af te leiden. (uitslagen)

We hebben 104 gasten en geen leden online