Gehavend Zutphen 1 toch kampioen!

Topprestatie invallers tegen tactische opstelling

De Toren 3 - SG Zutphen 1   3.5 - 4.5
Na een lange werkdag besluit ik relaxed per trein naar Elst te rijden om fit en zorgeloos aan te komen bij de imposante Elster toren, waar in het zalencomplex met de uiterst passende naam "Onder de Toren" de slotronde van klasse 1B plaatsvindt.  Een gelijkspel tegen runner-up De Toren 4 zal volstaan voor de titel.

SG Zutphen 1 wint opnieuw met grote cijfers van concurrent

Titelkans neemt verder toe
ASV 5 - SG Zutphen 1      2-6

Op bordpunten staan we na de enorme zege in de vorige ronde 1e op de ranglijst, maar met De Toren 4 met een matchpuntje minder en zeker ASV 5 - met evenveel matchpunten als wij - waar we vandaag tegen mogen, zijn er nog kapers op de kust.
De verrassing van de dag is Frank Posthuma, die Nagib Zafari gaat vervangen. Hij heeft naar eigen zeggen de laatste tijd haast niet geschaakt, dus wordt het afwachten wat hij er nog van kan!

Zutphen 1 met monsterzege op titelkoers?

Maar voorzitter Kees Henstra moet nog niet denken aan 9 zaterdagen...
SG Zutphen 1 - Pion 2   7.5 - 0.5
De gasten van Pion uit Groesbeek zijn mooi op tijd en al snel staan de klokken aan. Getik is er niet meer bij anno 2015, maar gelukkig heeft onze club geen angstwekkende stiltecultuur en wordt er af en toe gezellig gekucht, semi-fluisterend gesproken (waarover later meer), flink gerinkeld met theeglazen en koffiekopjes en natuurlijk vergt het openen en opeten van de bijgeleverde koekjes helemaal een hels geknisper.

Zutphen 1 wint - zestal  consolideert voorsprong van vooruitgespeelde partijen

Velp 1  - SG Zutphen 1  3-5
Voltallig treden we aan tegen het sterke Velp. Tenminste, het wedstrijdformulier laat een compleet team zien, maar Klaas en Gert-Jan hebben vorige week hun partij al gespeeld, zij zijn heden in andere oorden.

SG Zutphen 1 laat zich verrassen

Zutphen 1  - Het Kasteel 2  3-5
Na twee goede matches zou deze tegenstander van ons eerste vast weer 2 matchpunten gaan opleveren. Alleen: er moet nog wel even voor worden geschaakt...

Zutphen 1 wint tweede wedstrijd overtuigend in Ede

Debutant Sjef van der List scoort mooi halfje!
De Cirkel 1  -  Zutphen 1       2.5 - 5.5
Het is de 11e van de 11e en zonder lampion en zakje snoep mogen we op weg naar de Zuidelijke Veluwe. Daar wacht ons het team van de Cirkel, dat enkele topspelers heeft zien vertrekken en daarom beslist geen titelkandidaat lijkt te zijn.

Veerkrachtig Zutphen 1 wint openingswedstrijd!

Gert-Jan Ludden verliest: een unicum, maar team blijft overeind

Zutphen 1 – Elster Toren 1  5-3  (uitslagen)

Net als vorig seizoen openen we de competitie in de 1e klasse met de match tegen het sterke Elster Toren 1, alleen bezochten we toen in de stromende regen hun locatie aan de voet van de imposante Elster Toren. En nu zijn de acht gasten bij ons op bezoek, terwijl aan de andere kant van de zaal ons dappere 3e de (te) moeizame taak heeft om Voorst 2 te weerstaan.

We hebben 38 gasten en geen leden online