Zutphen 1 speelt in slotronde opnieuw gelijk!

In dit seizoen hebben we net iets te vaak zonder kopman Gert-Jan Ludden aan moeten treden: hij behaalde 3 uit 3, maar werd in de andere 4 duels node gemist. Ook nu zien we Klaas aan bord 1; de opponent ASV 5 heeft nog een hele kleine titelkans, maar je mag toch niet aannemen dat Rokade het laat liggen tegen laagvlieger ASV 6. Wij spelen vandaag om des Konings baard en ontspannen wordt er plaatsgenomen achter de borden in de speelzaal van UVS te Nijmegen.

Zutphen wint soepel en overtuigend van het zwakkere ASV 6

Omdat ik deze avond geen partij speel maak ik het verslag van de externe confrontatie op 10 maart jongstleden. Zutphen 1 tegen ASV 6.Wegens chronisch tijdgebrek wordt het verslag helaas schandalig laat opgeleverd, maar toch hoop ik dat het net zo’n gretige aftrek zal vinden als de verslagleggingen van onze vaste verslaggever en ongeëvenaarde Eric Kloppers, die wegens verplichtingen elders verhinderd is; ik ga in ieder geval mijn best doen.

Zutphen 1 punt rijker na felle strijd met koploper

Rokade 1  - Zutphen 1     4-4 
Een uitwedstrijd staat garant voor mooie verhalen onderweg. Heden gaat het over interessante onderwerpen als vegetarisme, het opeten van zieke slome kippen na ze rauw de kop af te bijten bij de commando’s en de terechte straf die daar op stond: een lelijke salmonella-infectie voor het hele peloton brute carnivoren!

Zutphen 1 goed op dreef in Nijmegen

SMB 2  - Zutphen 1    2-6
De heenreis is zoals gebruikelijk een avontuur op zich: we horen in de auto hoe iedereen met schaken is begonnen: Gert-Jan Ludden komt met het mooiste verhaal: hij woonde als kind  in Enschede en ging vaak met een buurjongen spelen bij een gezellig en geordend gezin met wel 10 kinderen. De oudste broer van zijn speelkameraadje was een fervent schaker en de kleine Gert-Jan werd zo gegrepen door het spel dat hij de deur plat liep om met de grote broer te spelen, dit tot lichte onvrede van zijn maatje. Toen het jonge talent beter werd dan zijn leermeester wilde die niet meer tegen hem spelen!

Zutphen 1 – Pion 2:  onbesliste thriller met vredig slot

Als we de speelzaal bevolkt hebben wijst voorzitter Kees Henstra op een hartverwarmende kaart voor ons geliefde en markante lid Hans de Vos, die na zijn operatie hopelijk snel weer op de club is! Voor de derde wedstrijd in onze competitie kunnen we gelukkig weer een beroep doen op Nagib Zafari, die nog wat onwennig achter het bord naast me plaatsneemt. Op papier is de tegenstander ongeveer gelijkwaardig en we zullen eens kijken of dat in het echt ook zo is!.

Zutphen 1 verliest spannende wedstrijd in Elst

Elster Toren 1 – Zutphen 1   5-3

De naam van onze gastheren is bepaald passend, want op nog geen 50 meter van de imposante ronde toren van de Elster kerk ligt de wat gedateerde en op een 1e etage verstopte speelzaal. Daar treffen we geen Gert-Jan Ludden of Nagib Zafari aan; beide basisspelers moeten we opnieuw missen in deze topper in 1B. Op rating zijn  we daarom  vandaag beslist geen favoriet…

Zutphen 1 wint eerste competitiewedstrijd nipt in Operagebouw Waterkracht

Zutphen 1 – UVS 3    4 ½ - 3 ½

Het tamelijk jonge en op het oog studentrijke team van UVS zit al ruim voor de aanvang in de gezellige grote ontvangstruimte van Waterkracht om de teamtactiek en alle rollen eens goed door te nemen (?). Dat er kansen voor de gasten zijn lijkt me duidelijk, want maar liefst 3 spelers van onze basis ontbreken:

We hebben 20 gasten en geen leden online