Slotavond jeugd

Vrijdag vierde de jeugdafdeling de afsluiting van een enerverend seizoen. We verhuisden naar een nieuwe lokatie, er waren veel nieuwe leden, er werden succesvolle toernooien gespeeld en georganiseerd, enz. enz. (details in het jaarverslag dat binnenkort verschijnt). Belangrijkste gebeurtenissen op onze slotavond waren natuurlijk de huldiging van de competitiewinnaars en de uitreiking van de diploma's aan de kinderen die vorige week een Stap-examen hadden gehaald!

Op de foto hierboven v.l.n.r.: Bas Vreuls (3e in het totaalklassement van Na- en Voorjaarscompetitie), Hidde Schopman (hoogst geëindigde Stap 2-speler), Florian van Amerongen (2e in het totaalklassement), Jeroen Rouweler (onze nieuwe clubkampioen!), Samuel Molenaar (hoogst geëindigde Stap 1-speler) en Magalie Meijerink (hoogst geëindigde Stap 3-speler). Leonie Rouweler (hoogst geëindigde Stap 4-speler) ontbreekt op de foto. Gefeliciteerd allemaal!

 

Er waren in totaal 14 diploma's uit te reiken. Opgeteld bij de 10 die na de examens in maart al uitgereikt werden, is dat een prachtig resultaat!
Opstapje 2-diploma's waren er voor Jaimy Kersten en Zara Okatan, Stap 1-diploma's voor: Jonas Groen, Jaxon Jansen, Robin Lötters, Ayla Okatan, Thalia Hartland en Samuel Molenaar. Stap 2-diploma's voor: Hidde Schopman en Hugo van Geel, Stap 3-diploma's voor Qi Xuan Wessel en Benjamin de Haseth en Stap 4-diploma's voor Florian van Amerongen en Leonie Rouweler. Ook jullie: van harte proficiat! Een eervolle vermelding hierbij is nog dat Hugo en Florian pas in maart resp. hun Stap 2- en Stap 3-diploma behaalden. Die gaan dus wel supersnel!!! (ik hoop dat ze komend seizoen ook veel externe toernooien gaan spelen zodat al die kennis niet alleen in hun hoofd blijft opgeslagen maar ook naar buiten komt). Een speciaal cadeau was er voor Qi Xuan Wessel, die al heel jong bij ons lid werd en in de vakantie naar Zeeland gaat verhuizen. Mooi dat je dit deel van je schaakcarrière hebt afgesloten met een diploma en we hopen allemaal dat het je het in het prachtige Zeeland goed naar je zin krijgt!

Nadat alle bekers en diploma's waren overhandigd werd er nog een uurtje stevig gedoorgeefschaakt. De nieuwe spelregel die ik had ingevoerd (nl. dat Stap1-spelers mochten inzetten met schaak terwijl spelers uit de hogere Stappen dat niet mochten) kon niet iedereen bekoren maar zorgde toch wel voor wat leuke situaties. In het laatste kwartier moest iedereen nog even extra aan de bak om nolg snel alle snoepgoed op te eten dat ik gekocht had, maar ook dat gebeurde met de inzet die we altijd van onze spelers verwachten!

Nu dus even geen schaken op de club (maar misschien wel met je vrienden of via een app). Op de eerste vrijdag in september (vrijdag 6 september dus) beginnen we weer vrolijk aan een nieuw seizoen!

Jos Landsheer

We hebben 57 gasten en geen leden online