Beker voor Metin in Apeldoorn

Op het IJscotoernooi in Apeldoorn hielden Metin Baldik en Tim Biljardt de Zutphens club eer hoog.
Tim, die in de Zutphense editie van het toernooi nog een 3e prijs in zijn groep wist te scoren, bracht wederom mooie partijen op het bord, maar bleef toch steken op 2 punten.

Jammer, maar met wat meer nauwkeurigheid in de afwerking zal het ongetwijfeld in de nabije toekomst beter gaan. Aan Tims handigheid op het bord zal het zeker niet liggen!

Een hoge klassering was er wel voor Metin die in D-groep de sterren van de hemel speelde en mooie aanvalspartijen op het bord bracht. Opvallend was het niveau van zijn partijen: keer op keer wist hij in ingewikkelde stellingen de enige goede zet te vinden. Soms ging met mis en bewoog hij zich langs het randje van de afgrond, maar wist zich dan vaak met een trucje toch nog te redden - tot grote opluchting van sommige toeschouwers! Een 2e plaats en een mooie beker waren zijn deel!

Vreemd genoeg ontbraken ditmaal de ijsjes, maar door de lage buitentemperatuur scheen verder niemand dit te missen.

Het volgende IJsco-toernooi dat op de rol staat is dat van Millingen op 17 december. Zie de aankondiging op: ijsco.schaakverenigingdetoren.nl/ijsco1617/info-tinnenroostoernooi2016.pdf

Jos Landsheer

You have no rights to post comments

We hebben 50 gasten en geen leden online